Tutta leverte sin eneste runde på 70-tallet for turneringen under avslutningsrunden av turneringen i Kuala Lumpur, og kapret dermed på syvendeplassen sammen med Angela Stanford.

Med foregående runder på 68, 69,- og 69 slag endte hun med en totalscore på syv under par – åtte slag bak sør-koreanske Na Yeon Choi, som beseiret verdensener Yani Tseng med ett slag. Tuttas tre birdies, tre bogeys og resten par sikret hennes tiende topp-ti-plassering for året.

Selv om hun nok skulle ønsket å ha blandet seg mer inn i tetkampen, er det gledelig at hun kan løfte spillet sitt såpass allerede en uke etter at hun spilte en av sine dårligste turneringer for året. I HanaBank LPGA Championship i Sør-Korea endte hun på 63. plass. 

– Skjøt 69 og 71 i helgen. Skulle dog ønsket å ha sett 60-tallet i dag. Nytt forsøk neste uke. Nå er bærer det til Taiwan og vår første turnering der. Spennende, spesielt for Yani!, skriver Tutta på sin hjemmeside.Sunrise LPGA Taiwan Championship spilles på Yang Mei i Taiwan 20.-23. oktober, og er den nest siste av årets Asia-besøk for LPGA-touren. Etter turneringen i Taiwan spilles Mizuno Classic i Japan, før spillerne så returnerer til Amerika. 

 

 

Runde 2


Tutta noterte seg fredag for en score på 69 slag, ett slag dårligere enn åpningsrunden. Hun er nå fem under for turneringen, og har fire slag opp til amerikanerne Brittany Lang og Stacy Lewis i tet.

I likhet med torsdagens runde skulle det bli fire birdies på scorekortet, men med to bogeys doblet også hennes avstand opp til toppen seg. Likevel var hun tilsynelatende fornøyd med runden.

– Nok en ganske solid runde, og i god posisjon før helgen!, skrev hun på sin hjemmeside etter runden.

Leaderboardet preges av store navn i toppen, og spillere som Yani Tseng, Na Yeon Choi, Paula Creamer, Michelle Wie og I.K. Kim er alle innenfor topp-ti på leaderboardet. De to sistnevnte er Tuttas spillepartnere for morgendagen, hvilket betyr at Michelle Wie og Suzann møtes igjen for første gang siden deres uforglemmelige duell på Solheim Cup sin avslutningsdag.

 

 

Runde 1

Oslo-jenta slet virkelig med «Solheim Cup-hangover» i helgens LPGA HanaBank Championship i Sør-Korea, men ser nå ut til å ha fått skipet tilbake på rett kjøl igjen i Thailand. 

I Sime Darby LPGA Malaysia på Kuala Lumpur Golf and Country Club er hun oppe på syvendeplass med en åpningsrunde på tre under par torsdag. Plasseringen deler hun med fem andre spillere, blant annet Michelle Wie som hun beseiret i det som skulle vise seg å bli en av Solheim Cups avgjørende singlematcher.

De har to slag opp til teten, som deles av Maria Hjort, Brittany Lang, Dewi Claire Schreefel og Na Yeon Choi. Tutta gjorde fire birdies, en bogey og resten par på sin runde. Slaget bak henne er verdensener Yani Tseng som vant i Sør-Korea søndag.

– En bra dag på jobb med 68. Det kommer mer, skriver hun på sin hjemmeside.

Med tanke på at Tutta har historie på seg på å starte turneringer dårlig, selv de hun ender opp med å vinne, lover det godt at hun har startet så godt denne gang. Skulle hun stikke av med seieren vil det bli hennes fjerde individuelle triumf denne sesongen.