Onsdag 8. august ble Suzann Pettersen og ektemannen Christian Ringvold foreldre til Herman Alexander. Tutta har ikke spilt noen turneringer i 2018, og da hun først bekreftet at hun var gravid, sa hun at hun håpet på å være klar til aksjon igjen når 2019-sesongen starter.

Hun har tidligere uttalt at hun har planer om å sette punktum for golfkarrieren etter OL i Tokyo i 2020.

I et intervju med VG denne uken sår hun imidlertid tvil om comebacket sitt. Hun sier at det er først nå at hun begynner å komme seg i fysisk form etter gradivideten, og sier sist gang hun slo en golfball, var i februar.

– Det er litt av en jobb som må gjøres, hvis jeg skal tilbake, sier hun til VG.

På spørsmål fra journalisten om hun vurderer å gi seg, svarer hun:

– For å si det sånn, jeg gidder ikke å komme tilbake halvveis. Hvis jeg skal satse igjen, så er det fordi jeg skal være bedre enn noen gang. Jeg er perfeksjonist og kan ikke gjøre dette halvveis, sier Tutta.

– Nå tillater jeg meg en liten pause, og så får jeg legge en slagplan for hvoran jeg eventuelt skal komme tilbake. Livet har fått litt andre prioriteringer nå, konstaterer hun overfor VG.

Det er flere eksempler på spiller som har lykkes i å kombinere golfkarriere med å bli foreldre tidligere. Skotske Catriona Matthew er det mest kjente eksempelet: Hun vant Women’s British Open som 40-åring i 2009 – bare elleve uker (!) etter at hun ble tobarnsmor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finally, the wait is over! Our little prince has arrived💙 08.08-2018 .

A post shared by Suzann Pettersen (@suzannpettersen) on Aug 9, 2018 at 12:46pm PDT