Den svenske kapteintrioen har satt Sveriges Caroline Hedwall og Anna Nordqvist sammen på lag, og de to får æren av å slå i gang Europas tittelforsvar i den første matchen av Solheim Cup 2013. De møter verdenstoer Stacy Lewis og Lizette Salas. Matchen slår i gang 07:40 lokal tid, 15:40 norsk tid.

 

– Jeg ønsker å gå for erfaring i morgenmatchene, men jeg har også et par rookier der inne. Jeg er veldig komfortabel med grupperingene for første runde, sier Europas kaptein Liselotte Neumann til LPGA.com.

 

Les også: Neumanns fire nøkler til historie 

 

12 minutter etterpå er det Tutta sin tur, og den norske verdenstreeren former et på papiret meget sterkt lag sammen med formsterke Beatriz Recari. Recari har sin norske kjæreste Andreas Thorp på bagen, og hun og Tutta har etterhvert blitt gode venninner. Recari kommer forøvrig til Norge i september når Tuttas turnering Suzann Pro Challenge spilles på Bogstad.

 

Fredag morgen møter de Brittany Lang og Angela Stanford i åpningsmatchen. I denne matchen må europeerne finne seg i å være relativt store favoritter. Tutta og Recaris samlede verdensranking er 23, mens summen av Lang og Stanford ranking er 66.

 

Les også: Tutta i hardtrening med putteren før Solheim Cup 

 

16:04 har Liselotta Neumann valgt å sette veteranen Catriona Matthew sammen med ungjenta Jodi Ewart Shadoff. De møter Jessica Korda og Morgan Pressel.

 

I siste match 16:16 møter Azahara Munoz og Karine Icher to av USAs sterkeste kort, Cristie Kerr og Paula Creamer.

 

Når formiddagens foursome*-runder er ferdigspilt er det klart for nye grupperinger før ettermiddagens bestball**.

 

Sendingen starter på eurosport og Europsport Player klokken. 19:45, og varer til 01:30.

 

Oppsett foursomes

 

(Norsk tid)

 

 

Match 1, kl. 15:40

 

 

 

Match 2, kl. 15:52

 

 

 

Match 3, kl. 16:04

 

 

Match 4, kl. 16:16

 

 

Les også: Solheim Cup blir gratis på Eurosport 

 

Konkurranse: Tipp og vinn signert Solheim Cup-vest