Suzann Pettersen er på plass i Taiwan, hvor hun går for sin tredje strake seier når LPGA Taiwan Championship slår i gang torsdag. Dette er Tuttas første LPGA-turnering på to uker, da hun stod over helgens turnering i Kina for å spille veldedighets-pro-am på Mission Hills sammen med alt fra idrettsstjerner til Hollywood-skuespillere

 

Helgens «høydepunkt» var bokstavelig talt å spille med den 229 centimeter høye tidligere basketspilleren Yao Ming. Deler av pengene fra veldedighetsturneringen gikk til Mings stiftelse.

 

– Det var helt vilt. Jeg hadde faktisk litt vondt i nakken etter å ha spilt med ham. Det er ikke nok med å se opp når du prater med om, du må faktisk tilte ryggen bakover for å se ham i øynene. Seksjernet hans rakk meg nesten opp til hodet! Vi fant tonen raskt. Jeg synes det er veldig motiverende å spille med idrettsutøvere fra andre grener, og det er sykt å se hvor populær han er i Kina, sier Tutta til Norsk Golf.

 

Flere PGA- og Europa-tour-stjerner var også på plass på Mission Hills, deriblant Ian Poulter, Justin Rose og Darren Clarke.

 

– Jeg elsker å spille med gutta, det har jeg gjort siden jeg var liten jente. Det er veldig motiverende.

 

Da både herrenes og damenes U.S. Open ble spilt på samme bane og med bare noen få dagers mellomrom tidligere i år, etterspurte mange en kombinert turnering med damer og herrer på lag. En fersk BBC-undersøkelse viser at golfen er blant idrettene med størst forskjeller i premiepengene til damer og menn. 

 

Tutta er heltent på tanken om en fast kombinert turnering på touren for begge kjønn.

 

– Vi har ikke hatt det på noen år, og det hadde vært veldig kult – ikke minst for publikumsinteressen til golfen. Det er ikke utenkelig at det snart kan skje. For min del gir det meg veldig mye å spille med gutta. Jeg spilte med Justin Rose på søndag, og vi som lever av golf prater samme språk.  

 

– Hvilken herrespiller ville du valgt å spille med?

 

– Det er vanskelig å si, det kommer an på om man vil velge en som er kul og sosial, eller bare en som er dritgod. Jeg synes Darren Clarke er en fantastisk person, jeg kunne gjerne tenke meg å spille med ham.

 

Tutta går for sin tredje seier på rad i Taiwan, men med en helt ny bane i årets turnering (Miramar Golf Country Club journ. anm.) sier Tutta det føles som en ny turnering.

 

Hun jager fortsatt årets første triumf, og denne uken passerte hun 12 måneder uten seier.

 

– Det hadde vært veldig kult å finne for tredje gang på rad, men det er en helt ny bane å forholde seg til. Men siden vi er i Taiwan vet vi at det kommer til å blåse veldig mye, det blir det viktigste å håndtere denne uken.