Banen er lokalisert nær byen Heidelberg, bare en times kjøretur fra Frankfurt. Banen har arrangert en rekke proff-og amatørturneringer, inkludert Deutsche Bank SAP Open der Tiger Woods har vunnet tre ganger, i tillegg til en av Europas ledende juniorturneringer, Allianz German Boys & Girls Open.

I tilllegg til to mesterskapsbaner har anlegget et av verdens mest moderne treningsfelt, som høster frem noen av Tysklands beste talenter.

– Vi er henrykte over å ta med Solheim Cup til Tyskland og Club St- Leon-Rot som har et så stort rykte på å arrangere store internasjonale turneringer, og også utvikle noen av Tysklands beste juniorspillere. Ladies European Tour ser frem til å jobbe med alle partnere involvert i prosjektet, inkludert det tyske golfforbundet. Vi ønsker også Allianz og SAP velkommen til familien av vår partner-familie, sier administrerende direktør i Ladies European Tour, Alexandra Lamas i en pressemelding.

– Det er en praktfull bane som byr på en vanskelig test for både proffer og juniorer. Jeg vet klubben vil bidra til en eksepsjonell opplevelse, sier John A. Solheim, styreleder og administrerende direktør i PING.

Da Finn H. Andreassen ble innsatt som president i golfforbundet, uttrykte han samtidig et mål om at golfforbundet skal jobbe for å få Solheim Cup til Norge i 2019.

«NGF har opprettet en ressursgruppe for internasjonale turneringer (RIT), som har fått i oppdrag å utrede et konsept med Solheim Cup til Norge. Ressursgruppen skal gi sin anbefalning til Forbundsstyret før neste sommer, og for å sikre en god fremdrift i en eventuell søkandsprosess er det viktig at arrangørsted avklares tidlig i prosessen», skriver NGF på sine nettsider. 

Solheim Cup er blitt arrangert to ganger i Skandinavia tidligere – begge hos våre naboer i øst. Barsebäck var vertskap i 2003, mens Halmstad gjestet Europa og USAs kvinneelite fire år senere. Oslo Golfklubb og NGF søkte om arrangementet i 2011, men søknaden nådde da ikke opp fordi Ladies European Tour ikke ønsket tre skandinaviske Solheim Cup-turneringer på rad.

Les mer om søknadsprossessen her (PDF-fil).

Hvilken norsk klubb mener du er best rustet til å arrangere en eventuell Solheim Cup i fremtiden? Og har Norge en realistisk mulighet? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!