Seieren var også USAs åttende på ti forsøk i turneringen. Det internasjonale laget har ligget under i hele turneringen, men så ut til å lansere en sluttspurt i singelmatchene. Men da var det for sent.

 

Etter en sterk foursome-økt tidligere på dagen, trengte USA bare fire poeng på de 12 avsluttende matchene. Da Tiger Woods toputtet for par for å slå Richard Sterne en opp var seieren i boks. Men det fjerde poenget tok lenger tid enn det den amerikanske kapteinen Fred Couples så for seg.

 

– Jeg må ha spurt 500 ganger: Hvordan skal vi få det fjerde poenget? Hvor skal det komme fra? Det ble en veldig, veldig god match i dag, alle matchene var jevne. Jeg var aldri noe nervevrak, men jeg var lettet da Tiger toputtet det siste hullet, sier Couples.

 

USA vant til slutt 18,5 mot 15,5.

 

– Det var en laginnsats hele uken. Vi spilte virkelig bra som klarte å gi oss selv en stor ledelse, sa Woods. Tiger har aldri fått det til å stemme i Ryder Cup, mens Presidents Cup har vært en helt annen historie. Denne uken vant han fire poeng, mer enn noen andre amerikanere.

 

Neste Presidents Cup spilles i Sør-Korea i 2015.

 

 

Høydepunkter