Runde 4

 

Anders Engell hadde med 68-70 gitt seg et meget godt utgangspunkt. Det ble dessverre fulgt opp med 72 og en meget svak 77 runde. Med -1 totalt havnet han seks slag bak sistemann som gikk videre i Østerrike. Det ble meksikansk seier. Våre naboer Sverige og Danmark fikk henholdsvis fire og tre spillere med videre.

 

Også Sondre Ronold avsluttet svakt. 74-76 og +5 totalt betyr fire slag bak siste kvalifiseringsplass. Det ble svensk seier men det var engelskmennene som dominerte i Skottland med 10 spillere videre. Også her fikk Mexico en mann med videre. Tre meksikanere prøvde seg – to kvalifiserte seg for videre spill. Litt spesielt.

 

Fra og med 17.september starter seks andre turneringer i første trinn av European Tours Q-School. Vi har norske spillere med på fire baner.

 

Peter Kaensche tar sjansen på Wychwood Park i England (17-20.september)

Stian Wiik Hansen prøver seg på Ribagolfe i Portugal (24-27.september).

Christian Aronsen og Thomas Findeisen spiller i Tyskland (17-20.september).

Thomas Guste-Pedersen drar til Golf d’Hardelot i Frankrike (1-4.oktober).

 

Etter det skal spillerne siles gjennom fire turneringer på andre trinn 2-5.november. Finalen spilles på PGA Catalunya 10-15.november.

 

 


 

 

Runde 1-3

 

Første steg av Q-School spilles på Golfclub Schloss Ebreichsdorf i Østerrike og på The Roxburghe Hotel and Golf Course i Skottland. Etter tre runder ligger Grønmospiller Anders Engell på 18 plass. Det er spillere på ned til 22. plass og like som går videre til annet trinn.

I Skottland er må man greie en 17. plass for å komme videre. Før siste runde i dag ligger Ronold på delt 14. plass.

Anders Engell har spilt relativt stabilt og bra. Første runde gikk han på 68 slag og andre runde på 70 slag. I dag signerte han et scorecort på par, med fire birdies og fire bogeys.
Totalt ligger han på – 6, ni slag bak lederen Rodolfo Cazaubon fra Mexico. Svenske Krister Erikson og Kalle Samooja fra Finland ligger på delt andre plass på -12.

 

– Det startet litt tungt idag, så det ble en skikkelig jobbedag, skrver Anders Engel på sms til Norsk Golf. Han gleder seg til å komme ignag imorgen.
– Det blir en utrolig spennende dag i morgen, gjør så godt jeg kan og håper ting ordner seg, fortsetter Anders.

 

Opp til 13. plass er det bare ett slag, og Engell har seks spillere bak seg på 24-plass på -5, og på – 4 er det ytterligere seks spillere, så morgendagen blir særdeles spennende.

Engell slår ut kl 08.20.

 

I Skottland har  Sondre Ronold klar cuten. Han ligger på 14 plass, med totalscore på en over par. Han deler 14. plassen med syv andre spillere. Sondre slår ut kl 09.40 norsk tid. 

 

Kenneth Svanum lå på par etter to runder, men gikk på en smell idag og  misset cut etter en 76-runde.