Foto: Lars Martin Bøe


Drivere


RAZR Fit

 

Callaways første justerbare driver. Spillerne kan endre tyngdepunktet med to vekter i sålen, og også justere vinkelen på slagflaten til lukket, nøytral og åpen. Slagflaten har blitt 4 gram lettere, og den reduserte vekten i køllehodet – blant annet gjennom en krone i karbon, bidrar til å øke ballhastigheten på treff utenfor sweet spot. Har gått rett i bagen til spillere som Phil Mickelson, Ernie Els og Alvaro Quiros.

 

Veiledende pris 3.395,-.

 

Mer info

 

 

 

RAZR X Black

 

Mye av den samme teknologien som i RAZR Fit, blant annet med en krone i karbon. Tykkelsen på slagflaten varierer, og mer vekt er distribuert ut i perimeteret av slagflagen for å gjøre den mer tilgivende. I følge Callaway har formen på køllehodet blitt mer aerodynamisk, slik at energitapet når køllehodet borer seg gjennom luften har sunket med 20 prosent sammenlignet med fjorårets Diablo Octane-driver.

 

Veiledende pris 2.295,-

 

Mer info

 

 

 

Fairwaywood

 

RAZR Fit

 

Slagflates kan justeres fra 2,2 grader åpen til 1 grad lukket. Den åpne innstillingen øker loftet med 1 grad, mens den lukkede innstillingen minsker loftet med 1 grad. Sålen på køllehodet i rustfritt stål er designet slik at det blir enklere å slå ballen rett fra fairway. En lav profil på slagflaten gir spilleren selvtillit til å få ballen opp i luften, selv uten peg.

 

Veiledende pris 1.995,-

 

Mer info

 

 

 

 

Hybrid


RAZR X HL

 

Større køllehode og mer offset enn fjorårets RAZR X-modell for å flytte køllens tyngdepunkt lavere og lenger bak i køllehodet. Mer offset gjør det også lettere å levere et square køllehode i balltreffet. RAZR X HL-hybriden er designet for å passe sammen med jernsettet og være et alternativ til de lengste jernene. De er laget med tanke på å få ballen raskt og høyt opp i luften og lande mykt. Samme teknologi med variabel tykkelse i slagflaten som woodene og driverne.

 

Veiledende pris 1.395,-

 

Mer info

 

 

 

 

Jern


RAZR X og RAZR X Black

 

Den samme filosofien Callaway har i woodene beveger seg også over i jernkøllene – flytt vekten lavt og så langt bak som mulig for å få ballen raskt opp i luften. I RAZR X og RAZR X Black-jernene har 30 gram blitt flyttet til baksiden av køllehodet for å flytte tyngdepunktet så dypt som mulig. Callaway-jernene leveres med et noe lavere loft enn konkurrentene, og en høyere ballflukt vil kompensere for dette. Mulighet for å skifte ut de to lengste jernene med hybrider. Også tilgjengelig i tourmodellen RAZR X Tour.

 

Veil. pris 5.195,- for X og 6.495,- for X Black

 

Mer info

 

Mer info

 

 

 

 

RAZR X HL 

 

Rettet mot spillere med lavere svinghastighet og høyere handicap. RAZR X HL jern plasserer seg i klassen «super game improvement», altså svært lettspilte køller som får ballen opp i luften og gjerne gir deg mer lengde. De har bred såle og lavt tyngdepunkt for å få balltreffet akkurat der mange begynnere oftest treffer. Mulighet for å bytte ut de lange jernene med hybrider. 

 

Veiledende pris 4.995,-

 

Mer info

 

 

 

 

RAZR XF 

 

I følge Callaway deres mest tilgivende jernkølle noensinne, og tilhører dermed kategorien «super game-improvement». Ideell for spillere som søker maksimal lengde og presisjon ut av feiltreff, kombinert med en myk følelse.

 

Veiledende pris 8.995,-

 

Mer info

 

 

Wedger


Forged Wedges

 

Med Roger Cleveland på laget har Callaway de siste årene nå vist seg som en seriøs utfordrer også på wedgefronten. Deres nye smidde wedger er tilgjengelig i en grå og en kobber-finish. Kobber-wedgen vil etterhvert ruste, som igjen gjør det lettere å sette mer spinn på ballen. Unikt for Callaways wedger er 21 tett plasserte riller i slagflaten for å maksimere friksjon med ballen, og dermed øke spinnen. 

 

Callaway Forged er smidd i karbonstål for å få så myk følelse som mulig. Utseendet er tradisjonelt og enkelt. Sålen tilpasser seg en rekke forskjellige typer slag og underlag. Hver enkelt wedge har tilpasset bounce slik at den fungerer optimalt, gir god ballkontakt og dermed mer spinn.

 

Callaway Forged kommer i 52°, 54°, 56°, 58°, 60° og 64°. 

 

Veiledende pris 1.195,-.

 

Mer info

 

 

 

 

Puttere (Odyssey)


Nytt for årets Metal X-putterlinje fra Odyssey er en ny insert i slagflaten som gir en mer direkte følelse i balltreffet. Et uretan-insert bak slagflaten i aluminium sørger likevel for at balltreffet ikke føles hardt, selv om tilbakemeldingen er mer direkte enn tidligere modeller med deres velkjente smørmyke hvite insert. Aluminiumslaget på slagflaten har fått et mønster som skaper friksjon mellom putteren og ballen. Det nye Metal X-insertet bidrar til en lavere utgansvinkel og raskere rull på ballen enn tidligere modeller. 

 

Odyssey tilbyr også en putterserie for puristene som ikke ønsker insert i slagflaten, ProType Tour-serien. Odyssey-entusiaster vil kjenne igjen formen på de ulike ProType Tour-modellene. Her får du både klassiske bladputtere, semimallede puttere og den etterhvert meget så populære 2-ball-putteren. Også Metal X leveres med 2-ball-designet. ProType X Tour leveres i en klassisk sølvgrå finish, i kontrast til den sorte Metal X-serien.

 

Metal-X er tilgjengelig i butikken fra 15.april i en lang rekke modeller.  #1, #6, #7, #8 , #9 og Rossie har veiledende pris 1.395,-.  

D.A.R.T 1.695,-.

2 Ball 1.695,-.

D.A.R.T og #7 vil være tilgjengelig i mage- og langputter mens #1 fås som mageputter. Veiledende pris på disse er 1.795,-.

 

Mer info

 

 

 

 

 

Våre favoritter


På Callaway-standen under PGA Show i januar var det to køller som trakk flere folk enn noen av deres andre modeller: RAZR Fit-driveren, og de nye Metal X-putterne. Etter å selv ha testet dem ut forstår vi hvorfor. RAZR Fit-driveren er en allsidig driver som passer både høyhandicaperen som ønsker ekstra tilgivenhet og lengde, og lavhandicaperen som ønsker å forme ballbanen. Det nye justerbare køllehodet – som er Callaways første, er intuitivt, enkelt å ta i bruk, og forskjellene på de ulike innstillingene var merkbare. Lengdene var også imponerende – vi kan ikke huske å ha slått lengre med noen Callaway-driver tidligere.

 

Det som gjør årets Metal X-puttere spennende er det nye aluminiums-innlegget i slagflaten som gir ballen en meget god rull, noe som bør passe bra på noe tregere norske greener. Selv om balltreffet føltes noe «hardere» enn tidligere Odyssey-puttere, føles det likevel ikke for hardt. Akkurat en riktig kombinasjon av direkte tilbakemelding og mykt balltreff.

 

For mer info om andre Callaway-køller, se www.callawaygolf.com.