Tekst: Christian Furu

 

Phil Mickelson har ved to anledninger hatt to drivere i bagen, da han vant i 2006 og i 2011. Denne uken nøyer han seg med en.

 

Luke Donald vurderer å bruke driveren til chipping. Den er 9° og har 43.5 tommer skaft, altså vesentlig kortere enn vi amatører bruker. Han har prøvd denne metoden under trening og sier at det fungerer bra, det gjenstår å se om han velger å gjøre det under turneringen.

 

Det gikk rykter om at Tiger skulle skifte tilbake til Scotty Cameron putteren men det stemmer ikke. Nike Method 001 er i bagen på Augusta, det skulle egentlig bare mangle etter seieren på Bay Hill. Tiger velger ganske sikkert #5 wood framfor 2er jernet. Det pleier han å gjøre på Augusta og han hadde også denne kombinasjonen på Bay Hill for to uker siden.

 

Det har regnet på Augusta og banen er visst nok ganske bløt. Dette favoriserer de langtslående på en bane som allerede passer best for dem. Når det er sagt så har Trevor Immelman, Mike Weir og Zach Johnson bevist at de korte guttene takler Augusta glimrende. Og Luke Donald som selvsagt er en av årets favoritter er heller ikke lang fra tee. Flere spillere velger litt høyere loft på driveren siden det er carry som teller når banen er bløt.

 

De raske greenene på Augusta fører til at noen gjør endringer. Blant annet Casey og Day velger putter med lavere loft på rundt 2.5°. Raske greener = lav loft, trege greener=høyere loft.

 

En del spillere tar en ekstra hybrid i bagen for å få mer carry og myk landing. YE Yang er en av dem som har 3-4 hybrider, han har for øvrig fått nye jern i 6-PW. Absolutt noe vi kan kjenne oss igjen i.

 

Masters er tid for «Limited Edition» av blant annet sko, bager og klær. Spesielt bagene til Cobra og TaylorMade vil bli lagt merke til med farger som hyller Augusta og Masters. Nike, ECCO og True Linkswear lager egne sko for turneringen. 

 

Sokkeprodusenten Kentwool har blitt veldig populær blant både proffer og amatører og har en Mastersutgave. Grepprodusenten Pure Grips har grønne P2 Wrap og Pro grep. TaylorMade har laget en grønn såleplate (ASP) til R11S driveren. Og Scotty Cameron har selvsagt sine headcovere i begrenset opplag også i år. Masters er tradisjonelt den turneringen som kanskje har det fineste og mest nøytrale «Limited Edition» utstyret av alle majorturneringene.