Mange norske golfere dyttet golfbagen innerst inn i garasjens mørkeste hjørne da oktober nærmet seg slutten. Men værgudene har overrasket, og med uvanlige milde temperaturer er det flere åpne golfbaner over hele landet. 

– Jeg har aldri spilt golf her så sent på året. Der er klart at været hjelper på golfingen, sier Holtsmark Golfklubbs Oddgeir Pettersen til Drammens Tidende.

Hjelper på økonomien

Med tanke på den regntunge sommeren vi har hatt kommer noen høstrunder godt med når man skal runde av sesongen. Det manglet ikke på frustrerte golfere da det mildt sagt ustabile været i sommer fungerte som en solid bremsekloss på golfbanetrafikken landet rundt. En av dem var Åge Erichsen i Moss & Rygge GK, som erklærte værmelderne krig. Så oppgitt var han at han vurderte å gå til søksmål mot dem. Nå er imidlertid meteorologene enige om at det milde høstværet skal fortsette en liten stund til.

Holtsmark GK ligger en drøy halvtimes kjøretur vest for Oslo, og klubbens administrerende sjef, Per Gullberg forteller at banen aldri har vært åpen så sen på året. Ikke bare er den lange sesongen til glede for golferne, men også klubbenes regnskap.

– Hver uke vi holder åpent nå er det nesten netto inntjening. Banevedlikehold er på et minimum fordi gresset har sluttet å vokse. På grunn av været har vi fått to, og får antakeligvis tre uker vi normalt sett ikke hadde regnet med å kunne holde banen oppe på. Dette fører til at vi sannsynligvis holder oss innenfor budsjettet, til tross for de dårlige månedene vi hadde tidligere i år, sier Lars Hjorth som er administrerende direktør i Holtsmark GK.

Les også: Daglig leder til krig mot værmelderne

Drammens Tidende melder også at Kjekstad GK og Drammen holder åpent, og at trafikken på banene har vært høy. Også lengre nord rapporteres det om fortsatt aktivitet på golfbanene.

Rekord-år

I likhet med flere andre baner i Norge har utendørssesongen vært rekordlang på Røros Golfklubb. Banen åpnet i midten av mai, og har neste uke vært åpen i seks måneder. Forrige uke ble det spilt den første november-turneringen noensinne på banen.

– Vanligvis stenger vi banen i midten av oktober på grunn av snøfall og frost i bakken. Men vi har fått gode tilbakemeldinger på forholdene i helgen fra spillerne som deltok, til tross for at det er november. Spill i desember er imidlertid for mye å håpe på sier turneringsansvarlig i Røros GK, Hans Petter Eide Hagen til Arbeidets Rett.

Mot alle odds har også Lofoten Golfklubb også åpent. Bildet over er fra banen 4. november, og viser en bane som kan smykke seg med nydelige høstomgivelser.

– Her i Lofoten har vi fortsatt mange fine golfopplevelser, og i helgen var det mange som benyttet anledningen til en runde golf, forteller klubbens Per Blix til Norsk Golf.

Er din golfsesong over, eller får du fortsatt spilt på din lokale bane? Bruk kommentarfeltet under!