Graeme McDowell ledet sisterunden av French Open fra start til slutt og sikret årets tredje seier på Europatouren. Med 67 slag på søndag hadde han til slutt hele fire slag ned til sør-afrikanske Richard Sterne som han gikk i lederballen sammen med.

 

Seieren, som er hans 9. i karrieren, gir ham 4 millioner kroner og med 12 millioner innspilte kroner så langt i år, ligger han på andre plass på den viktige Race to Dubai-serien, rett bak Justin Rose.

 

McDowell, som kommer fra fem missede cutter på de siste seks turneringene, sier til BBC at en seier på banen som skal arrangere Ryder Cup i 2018, føles spesielt. 

 

– Det har vært et rart år, fordi spillet mitt har vært veldig nærme hele tiden. Likevel har jeg misset masse cutter og slikt gjør vondt. Nettopp det har motivert meg de siste ukene, sier han.

 

Ifølge Europeantour sine nettsider kommer 33-åringen sannsynligvis til å havne på 6. plass på verdensrankingen når de oppdaterer rankinglisten på mandag. Slikt gir selvtillit og ingenting er bedre enn det, når British Open er rett rundt hjørnet.

 

Engelske Graeme Storm og spanjolen Eduardo De La Riva delte tredjeplassen denne uken.

 

Espen Kofstad var også på plass i Paris, men måtte kaste inn håndkledet etter åpningsrunden på grunn av skade i nakken

 

_____________________

 

 

Runde 3

Nord-iren Graeme McDowell kom til Frankrike med fem missede cutter på de siste seks. Nå har han plutselig funnet formen og deler ledelsen sammen med sør-afrikanske Richard Sterne før sisterunden av French Open i Paris.

 

Den relativt beskjedne lederscoren på fem under par, vitner om at den 6700 meter lange Le Golf National-banen, som skal arrangere Ryder Cup i 2018, er en av de aller vanskeligste utfordringene på Europatouren.

 

– Jeg spilte veldig bra i dag, virkelig. Denne banen krever fairwayer og greener. Misser du her blir du straffet hardt, sier McDowell, ifølge ESPN.

 

Det gjevne leaderboardet  tyder på at turneringen nok kommer til å bli avgjort på de aller siste hullene søndag ettermiddag.
De siste fire hullene er det mest typiske risk-reward-kombinasjonen du kan tenke deg.

 

– Forhåpentligvis får jeg sjansen til å avgjøre det på en av de vanskeligste hullrekkene i europeisk golf, sier han.

 

Danske Thomas Bjørn lå på andreplass før lørdagens runde. Han startet dagen svært solid, men klarte ikke å holde det gående hele veien gjennom de vanskelige avslutningshullene. Dansken endte opp med en 74 runde for dagen og ligger på delt 8. plass før søndagen.

 

Espen Kofstad stilte også til start denne uken, men måtte trekke seg etter én runde på grunn av nakkeskade.