Vant etter spektakulær eagle i Portugal

- En drøm som har gått i oppfyllelse, sier iren.

Steve Lowry fra Irland vant sin første tittel som profesjonell på Europatouren denne uken under Portugal Masters i Vilamoura.

25-åringen startet og avsluttet med en bogey. Foran de mange irske tilskuerne på den irsk-eide banen Oceanico, senket han i tillegg seks birdies og satte et vanvittig innspill fra 160 meter med syverjernet som gav ham en eagle på hull 11, et par-4-hull.

Denne skulle vise seg å bli svært viktig for Lowry.

Han endte 14 under par, og med ett slags margin slo han engelskmannen Ross Fisher etter en spektakulær 66-runde på søndag.

Det var et sterkt felt som stilte til start i Portugal denne helgen, med profiler som Padraig Harrington, Miguel Angel Jimenez og ikke minst Ryder Cup-kometen Francesco Molinari. Ingen av de største kanonene klarte imidlertid å blande seg i tetkampen denne uken.

Det er ikke første gang Lowry vinner en turnering. For tre år siden vant Shane Lowry Irish Open på hjemmebane, men da var han amatør og kunne derfor ikke ta imot premiepengene.

Han skriver seg inn i historiebøkene som den andre spilleren som har vunnet en turnering på Europatouren, både som profesjonell og som amatør. Den første spilleren som gjorde dette var spanjolen Pablo Martin.

Søndag ble en god lønningsdag for iren. For seieren fikk han 370.000 euro, like mye som han hadde spilt inn hele sesongen. Før turneringen lå han på 65. plass i Race to Dubai-serien, utenfor de 60 som får invitasjon til å spille i den lukrative finaleturneringen i Dubai. Nå ligger han på 29. plass på pengelisten, dermed innenfor de 30 øverste på listen som også får en rekke andre invitasjoner og privilegier. Eaglen på hull 11 kan med andre ord vise seg å ha vært svært verdifull.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg kan ikke forklare hvordan det føles. Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse, jeg er i skyene akkurat nå, sier han etter seieren.