Årets viktigste utstyrstest foregikk som tidligere år i Portugal. Gjennom samarbeid med Dansk Golf kunne vi hente inn ekspertise, tekniske hjelpemidler og få tilgang til flere køller enn noen gang før. Følgende merker sendte demokøller til turen.

 

Nike
Adams/Yes!
Cobra Puma
Wilson
Cleveland
TaylorMade
Mizuno
Titleist
Callaway/Odyssey
Ping
Profound

 

Utvalget var overveldende. Under utpakking tok vi en opptelling for å få oversikt og lage en tidsplan.

 

15 drivere
15 fairwaywoods
15 hybrider
25 typer jern
12 wedger
18 typer baller
12 puttere
+ en del gadgets

 

En av disse er årets hotteste fairwaywood.

 

Dansk Golf stilte med pro med erfaring fra Challenge Tour og European Tour, og ikke minst en TrackMan. Dette verktøyet gir oss uvurderlig hjelp når produkter skal evalueres på en objektiv måte. Vi sitter på en stor mengde tall som viser forskjellene på årets nye køller. Eller mangelen på forskjeller, i mange tilfeller. TaylorMade SLDR og Callaway Big Bertha Alpha er to produkter som var naturlige å teste grundig på TrackMan. Fungerer virkelig sklivekten på SLDR? Hvordan er den på spinn? Og vil Big Bertha Alpha bli en helt annen driver ved å snu kjernen rundt? Vi tror vi har svarene.

 

De fleste merkene på listen er kjente og kjære, men vi fant også plass til dem som ikke er så utbredt i Norge. Alle skal få lik mulighet til å vise fram alt utstyr de tilbyr til kundene. I dag er det også relevant å teste køller og annet utstyr nordmenn kan kjøpe på nett i Norge og utlandet. Adams er et av merkene som er på vei fram i lyset igjen. Chrisco har overtatt distribusjonen og jobber seriøst for å få køllene ut i norske golfbutikker. De har faktisk en av testens mest spennende køller – Tight Lies fairwaywood.

 

Mizuno er også representert, selv om merket per dags dato ikke har distributør i Norge. Det tradisjonsrike merket er veldig populært, og vi har med blant annet den nye EZ-serien og bladkøllen MP-4. Gledelig er det også at de sendte tre av sine kvalitetsputtere.

 

Fungerer virkelig en såkalt lengdetee bedre enn de vanlige? Vi måtte sjekke.

 

I årets andre utgave av Norsk Golf som kommer i april, legger vi fram tall og vurderinger fra testen. I tillegg til dette fortsetter vi med de grundige testene våre der enkelte produkter blir gått nøye etter i sømmene. Balltesten er på plass igjen i ny og bedre utgave. Senere i år kommer også en veldig interessant gruppetest – hansker. Vi ser nærmere på alt fra økonomi- til toppmodell og regnhansker. Gadgets og treningshjelpemidler kommer sterkt allerede fra #1 der vi finner SkyPro svinganalyse og Garmin Virb Elite actionkamera. Bushnells nye lasere er på vei og som foregående år trasker vi rundt på norske og utenlanske golfbaner med diverse golfsko for å finne ut om de holder det de lover. Low tech og high tech, alt skal få plass.

 

Nye golfere vil nok finne testen vår av helsett interessant. Wilson, TopFlite, Royal Golf, Olyo og Black Owl kommer til testbagen vår. Å teste toppkøllene er alltid artig, men vel så gøy er det å sette søkelys på at golf ikke trenger å koste en formue.