Knut Børsheim har sent sjokkbølger gjennom golf-Europa etter å ha gjort hole-in-one for andre dag på rad i Q-School-kvalifiseringen. 

 

Mange har etterlyst en bredere dekning av norsk golfsport i de riksdekkende mediene, og golfsporten får stadig mindre presseomtale. 

 

– Forekomst av ordet «golf» i DN har gått ned fra 106 til 40 på fem år. «Birken» i samme periode fra 5 opp til 116. «Maraton» fra 12 til 58, opplyser journalist i Dagens Næringsliv, Bjørn Gabrielsen på sin Twitter-profil.

 

Profilbygging

 

En utvikling golfpresident Finn H. Andreassen ønsker å bidra til å snu. Som erfaren mediemann føler han at han har mye å bidra med for å gjøre golfsporten mer synlig i det offentligheten.

 

– Det viktigste for meg er å gjøre golfen mer synlig i offentlige rom, og først og fremst i media. Vi trenger profilerte spillere som kan hevde seg internasjonalt, sier Andreassen til Norsk Golf. Han mener vi har mye å lære av andre idrettsforbund, blant annet sykkel- og svømmeforbundene som gjør en god jobb med å få sine største stjerner ut i mediene. 

Presidenten trekker frem Knut Børsheim og Espen Kofstad som to spillere det er uhyre viktig å satse mye på fremover. Han forklarer at han ønsker en gjennomgang av elitesatsingen, for å forsikre seg om at det arbeidet forbundet gjør er riktig.

– Jeg vil være trygg på at vi på rett kurs. Det er mye mulig vi er det, men jeg ønsker en gjennomgang av elitesatsingen for å finne ut om det er tilfelle. Det er så essensielt at vi jobber riktig på dette feltet, sier han.

 

Må få frem gode historier

Han mener det ikke er mediene sin skyld at det skrives så lite om golf sammenlignet med for bare noen år siden.

– Man får den dekningen i media man fortjener. Vi må tilrettelegge for dem, og ha en god historie å fortelle. Har man ikke en god historie å fortelle får man heller ikke medias oppmerksomhet. Det finnes utrolig mange gode historier i golf-Norge, vi må bare få dem frem. Det er helt klart at vi har en jobb å gjøre med å bygge profiler, konkluderer han.

 

En god historie er definitivt hole-in-one to dager på rad. Tirsdag og onsdag skriver nesten alle våre største medier om Knut Børsheims unike prestasjon. Les utdrag fra de ulike artiklene under.

Er du enig med Finn H. Andreassen? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

VG

 

«- Alle som kjenner golf vet at man må slå bra, men også ha litt flaks. At han klarte dette er helt vanvittig. Folk går en hel karriere uten å slå hole in one, og så gjør han det to ganger på to dager. Jeg har ikke hørt om at det har skjedd før, sier Haugsrud til VG Nett.

 

Ekstra spesielt er det at det skjer i 24-åringens viktigste konkurranse gjennom hele sesongen.

 

– Jeg får virkelig håpe han klarer det. Det er to runder igjen, og jeg tror han er kald nok. Knut slår meg som en glup kar som har mye mellom ørene. Det ser ganske bra ut for begge. Det begynner å lee seg litt på herresiden også. Det har vært litt stille etter at Henrik Bjørnstad ga seg, sier Haugsrud.»


 

NRK

 

«Under mandagens første hole in one brukte Børsheim 5’er-jernet drøye 200 meter fra hullet.

– Jeg så ikke ballen da jeg kom frem til flagget, og skjønte hva som hadde skjedd. Det var deilig, gjenforteller Børsheim.

Og under tirsdagens «reprise» var det nok en gang 5’ern som var resepten.

– Jeg brukte samme jern som på mandag. Det var deilig å se den gå nedi. I tillegg var hele juniorlandslaget i golf der er og så på. Så det var bra timing, flirer Børsheim, til NRK.»

Aftenposten

«- Sannsynligheten for å gjøre dette to dager på rad finnes jo ikke, sier en opprømt Frode Scheie.

Golfforbundets sportssjef er på håndball-VM i Brasil som TV 2-ekspert, men følger Knut Børsheim og Espen Kofstad tett. De to norske ungguttene spiller kvalifisering til europatouren på to forskjellige baner i Nord-Spania.

– Det er sensasjonelt bra at to norske førsteårsproffer er på vei til å sikre seg  ET-kortet (European Tour) samtidig. Nok et historisk øyeblikk for norsk golf og en fjær i hatten for  NGFs storsatsing mot OL i Rio 2016, sier Scheie.»

TV2

«Knut Børsheim (24) slo til med hole in one for andre dag på rad på Catalunya Resort i Spania.

– Det begynner å bli en vane, spøker Børsheim overfor tv2.no.

Sammen med treningskamerat Espen Kofstad (24) forsøker han å kvalifisere seg til Europatouren i golf. Kvalifiseringsturneringen er duoens siste sjanse, og da gjør det ikke noe at flaksen er på bergenserens side.

– Det er ikke hver dag det skjer. Det var litt spesielt, innrømmer Børsheim.

Ofte setter arrangørene opp premier til golfere som klarer hole in one, men ikke i turneringen i Spania.

– Jeg har jo blåst sjansene til hole in one for en god stund fremover nå, så jeg burde jo gjort det i en turnering med premier. Det er jo mye flaks inne i bildet, ler Børsheim.

På tirsdagens runde åpnet han forrykende med fem birdier (ett slag under par, journ. anm.) på de første ni hullene.

B– Det var helt perfekt golf. Første ni spilte jeg vel så bra som jeg kan spille. Så slo jeg noen dårlige slag med noen bogeyer (ett slag over par) på de siste ni, før hole in one-slaget, forteller Børsheim.»

Nettavisen

«- Man må ha litt flaks, innrømmer Knut Børsheim etter den historiske prestasjonen.

Som å vinne i Lotto, sa Frode Scheie, sportssjef i Golfforbundet, etter at norske Knut Børsheim (24) hadde gjort hole in one under mandagens runde av Europatour-kvalifiseringen på PGA Catalunya utenfor Barcelona.

Da er det bare for Børsheim å levere lottokupongen, for tirsdag fulgte han opp med enda en hole in one.

– Flaks. Det er gode golfslag, men man må ha flaks, sier Børsheim.

Nettavisen har snakket med flere personer i golfmiljøet, og at to hole in one to dager på rad i en viktig turnering er meget sjelden, er det ingen tvil om.

– Jeg lurer på om det har skjedd før, men jeg kan ikke huske hvor og når, sier landslagstrener Øyvind Rojahn som er til stede i Spania.»