Nå må han etter planen ta det med ro i seks til åtte uker. Kofstad har hatt problemer med håndleddet helt siden i fjor sommer. Dagen etter lag-NM hjemme på Oslo Golfklubb i juli fikk 29-åringen store smerter i håndleddet og bestemte seg for å trekke seg fra de påfølgende turneringene. Under OL i Rio spilte han seg gjennom smertene med et teipet håndledd, og i månedene etter har smertene gått opp og ned. 

Nylig bestemte seg for å operere håndleddet, og onsdag kom oppdateringen på at alt gikk etter planen:

Seks til åtte uker er langt mindre enn hva Kofstad først hadde fryktet. Den første kirurgen Kofstad konsulterte for noen uker siden, trodde det kunne ta opptil åtte måneder før han kunne spille golf igjen. 

– Det var kjempegode nyheter da kirurgen i Oslo sa at jeg bare måtte da det piano i seks til åtte uker. Da kan jeg fortsatt ha igjen mye av sesongen når jeg kommer tilbake, sa en lettet Kofstad til Norsk Golf forrige uke.

Kofstad sier håndleddsproblemene stammer fra snowboardkjøring i barndommen. Han har et nesten 20 år gammelt brudd som ikke har grodd riktig. Symptomene han har hatt de siste månedene, har vært sammenlignbare med en såkalt TFCC-skade, det vil si en skade i triangulærbruskkomplekset; brusken og bindevevsbåndene som forbinder underarmsbena med hverandre og det ene underarmsbenet med selve hånden. 

Det var denne skaden som den første kirurgen trodde at Kofstad hadde.

Kofstad sier det er vanskelig å sette noen dato for når han kommer tilbake i aksjon på europatouren igjen. Det avhenger helt av hvordan kroppen reagerer på inngrepet og hvor raskt rekonvalesensen går. 

Han har imidlertid lovet at motivasjonen ikke lar seg knekke av enda en skade. I 2014 og 2015 spilte han nesten ikke en eneste turnering på grunn av en skade i ryggen.

– Jeg tar ikke dette så tungt. Det er ikke noe annet i livet jeg har mer lyst til enn å spille golf, så da har jeg ikke så mye annet valg enn å bite dette i meg og smile!

Kofstad har hatt en positiv start på årets europatour-sesong. Han står med en 31. plass og en 20. plass på to turneringer.