Herreturneringen Braastad Open ble i år avholdt på Østmarka Golfklubb 2. juli med 21 deltagere. Blant årets deltagere var gode venner, venner av venner og noen av deres foreldre med, og med et aldersspenn helt fra 14 til 60 år.  

– Det så litt mørkt og trist ut værmessig, men det ble en fin dag og bedre enn det så ut på yr.no, sier Gulbjørnsrud til norskgolf.no.

Turneringen har fire konkurranseformer. I singelturneringen kåres Årets Mr. Braastad, og det ble Johan West som vant med 37 poeng. Og premien var en stråhatt, en flaske av Braastads edle dråper og en god sigar. West og Tord Talmo vant årets dobbel der premier var en golfbag fra Callaway til hver. Longest drive på hull 6 var det 14-årige Henrik Hickton som sto for, og han kunne reise hjem med en splitter ny Cobra S2 driver. Det samme kunne Trygve Lønn (34) som var nærmest pinnen på hull 4.

– Takket være hyggelige og generøse sponsorer var premiene ekstra fine i år, sier Gulbjørnsrud. Braastad Cognac sponset med startkit til alle påmeldte som inneholdt golfutstyr. – Dette er med på å skape en utrolig fin ramme rundt turneringen: alle blir «vinnere» i tilegg til at turneringsnavnet får en tydligere identitet.  Dette har gjort turneringen langt mer eksklusiv og morsom, sier han og fortsetter: .

– Fornebu Indoor Golfcenter sponset med til både «longest drive» og «closest to pin». Dette var langt over forventning for de fleste og gjorde sitt til at nervene var i høyspenn før det skulle avgjøres på tellende hull.

Østmarka Golfklubb sponset med greenfees til selveste Mr. Braastad. Vertsskapsklubben, med daglig leder Robert Hansen, har vært utrolig behjelpelig på alle måter og møtt oss med åpne armer. Store dele av banen ble reservert til oss for å kunne tillate påmeldinger helt frem til turneringsdagen. Vi fikk reduserte priser på geenfee´s som gjorde et lukrativt premiebord mulig.  I tillegg sponset han alle med poletter til driving-rangen. Utfra årets scoretavle kan det se ut som de fleste av oss burde brukt disse i forkant av turneringen,.

Østmarka Golfklubb har høy banestandard i år. Spesielt hyggelig er greenene hvis du er følsom med putteren. Det var ikke undertegnede under årets turnering, og ble dermed sett på som ekstra raus under premieringen.

– Jeg gleder meg allerede til neste år og er spent på om vi kommer til å overgå årets arrangement.

Nå er det bare å utfordre damer til å starte en Miss Braastad, avslutter turneringsansvarlig Thomas Gulbjørnsrud.