Kristoffer Ventura rundet av storturneringern Thunderbird International Junior med en runde på 70 slag (-2), hans beste score denne uken etter å ha innledet turneringen med to 76-runder. Ventura fikk en tung start avslutningsrunden med dobbelbogey allerede på det første hullet, men kjempet seg inn igjen med hele seks birdies på scorekortet, samt to bogeys.

 

Det holdt til en delt 23. plass, seks over par totalt og 16 slag bak vinneren Max Orrin. Ventura ble dessverre den eneste norske spileren som bevegde seg i riktig retning på leaderboardet mandag.

 

Kristian Krogh Johannessen var oppe på 8. plass etter åpningsrunden, men har siden dalt nedover resultatlisten. Til slutt ble det 35. plass for drammenseren, fem plasser lavere enn hans utgangspunkt for dagen. Han gjorde en birdie, fire bogeys og resten par på vei til sin 75-runde.

 

Ukens turnering går helst i Marthe Wolds glemmebok så raskt som mulig. Med 83 slag (+11) på sisterunden havnet hun helt sist på 23 over par. Vinneren ble til slutt Arua Jutanugarn (Thailand), som beseiret Laura Sojo (Colombia) i omspill.

 

– – – – – – 

 

Runde 2

Det ble ingen spesielt god dag på jobb for de norske spillerne i Thunderbird International Junior søndag.

Kristian Krogh Johannessen var den beste norske spilleren etter sin solide åpningsrunde på par, men klarte ikke å følge opp det solide spille i søndagens andrerunde. Her måtte han opp i 79 slag, syv over par, og falt med det 22 plasser ned til delt 30. plass. 

 

Fra å starte dagger fire slag bak teten, har han nå 12 slag opp til Max Orrin på toppen av leaderboardet.

 

Også lagkamerat Kristoffer Ventura falt ned leaderboardet etter sin andre strake 76-runde. Moss & Rygge-spilleren ligger nå slaget bak Johannessen på delt 34. plass. 

 

Heller ikke i jenteklassen var det noe særlig å juble for. Marthe Wold fra 26. til 28. plass med sin andre 78-runde for helgen, og ligger med det nest sist av alle jentene når to runder gjenstår. Shannon Aubert leder etter halvspilt turnering, åtte slag foran Wold.

 

– – – – – – 

 

Runde 1

Marthe Wold, Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen representerer Norge i helgens storturnering Thunderbird International Junior. Sistnevnte har kommet best i gang.

Lørdag gikk startskuddet for juniorturneringen Thunderbird International Junior, som spilles over tre runder på Greyhawk Golf Club i Scottsdale, Arizona – banen der Fall Series-turneringen Frys.com Open ble spilt på PGA-touren for noen år tilbake.

 

Til start 48 gutter og 30 jenter, med flere av verdens høyest rankede juniorer i feltet. Landslagstrener Jonas Lilja rapporterer om krevende forhold med temperaturer på opp mot 40 grader under innspillsdagene. Han forteller at spillerne har pådratt seg lettere forkjølelser på grunn av den store temperaturovergangen.

 

Første runde er nå ferdigspilt, og det er Kristian Krogh Johannessen som kom best i gang i ørkenvarmen. I kraftig vind klarte han å holde ballen i kontroll, og kunne til slutt signere for en runde på par. Det holder til en delt 8. plass så langt. Med fire birdies, to bogeys og en lei dobbelbogey på scorekortet, har han fire slag opp til lederen Tae Wan Lee fra Sør-Korea.

 

Fire slag bak Krogh deler Kristoffer Ventura 29. plassen. For han ble det to birdies, fire bogeys og en dobbel.

 

Marthe Wold måtte opp på 78 slag i lørdagens åpningsrunde, og deler med det 26. plassen med Céline Boutier etter første runde. Trioen Shannon Aubert (Frankrike), Gabriella Then (USA) og Laura Sojo (Colombia) deler ledelsen på 1 under par, syv foran Wold.

 

Dette er forøvrig første gang hun og Johannessen deltar i turneringen. Kristoffer Ventura representerte Norge også i fjor, da han kom på 11. plass.