Bare noen dager etter å ha misset PGA Tour-kortet og rykket tilbake ned til Korn Ferry Tour kvalifiserte Kristoffer Ventura seg til denne ukens PGA Tour-turnering takket være seier i mandagskvalifiseringen med hele ti birdier på scorekortet.

Dessverre ble det misset cut med to slags margin i Fortinet Championship etter runder på 71 og 72 slag. Ventura gjorde åtte birdier, tre bogeyer og to ødeleggende dobbelbogeyer i løpet av de to rundene.

Amerikaneren Maverick MacNealy leder etter halvspilt turnering på åtte under par.

Mens PGA Tours 2021/2022-sesong allerede er i gang denne uken, starter ikke Korn Ferry Tour før i januar.

Ventura debuterte på PGA-touren i 2020 og fikk en tøff start på den nye karrieren med åtte missede cuter på sine første elleve turneringer. Skjebnens ironi ville imidlertid ha det til at koronapandemien skulle bli redningen for Ventura: touren bestemte seg for at det ikke skulle bli noen opp- eller nedrykk fra noen av tourene, og dermed kunne Ventura fullføre sesongen med senkede skuldre.

I 2020/2021-sesongen som startet i fjor høst, fikk Ventura så en knallstart. Han noterte en 6.- og 7.-plass i sine tre første turneringer, hans beste plasseringer i karrieren, men fulgte opp med 19 missede cuter på 26 forsøk på PGA-touren.

På Korn Ferry Tour har Ventura imidlertid flere ganger vist at han er langt mer komfortabel. I 2019 sikret han PGA Tour-kortet takket være to seirer og en tredjeplass på Korn Ferry Tour, og i fjor endte han topp-15 i tre av de fire turneringene han spilte på touren.

Leaderboard