Torsdag startet Safeway Open i Napa i California, og mens Viktor Hovland er hjemme i Norge på en liten miniferie, er Kristoffer Ventura i aksjon hvor han forsøker å revansjere den missede cuten i sesongstarten på Greenbrier for et par uker siden.

Etter første runde på Silverado Resort ligger Ventura ett slag utenfor cutgrensen på delt 73.-plass med en runde på par. Selv om det nok ikke var den starten han ønsket seg, gjorde han det bra å komme seg tilbake på par for dagen etter en katastrofal start på runden.

Ventura, som slo ut på back-nine, var tre over allerede etter seks hull etter å ha gjort dobbelbogey på hull 4, etterfulgt av bogey på 6. Han avsluttet heldigvis back-nine med to birdies på rappen, og startet de siste ni med birdie-bogey-birdie for å komme seg tilbake på par totalt.

På de seks siste hullene avsluttet han med seks strake par, inkludert på to par 5-hull som vanligvis er gode birdiemuligheter for langtslående Ventura, og med 72 slag på scorekortet har han nå syv slag opp til lederen Adam Scott fra Australia og Andrew Landry fra USA.

Fotballstjerne imponerer

Torsdagens mest oppsiktsvekkende runde var det imidlertid amatøren Tony Romo som stod for. Romo er tidligere quarterback for Dallas Cowboys og er en av USAs mest profilerte tidligere spillere i amerikanske fotball. Romo har fått invitasjoner til en rekke PGA Tour-turneringer tidligere, men var frem til torsdag 38 over par på sine seks runder på PGA-touren. 

NFL-stjernen Tony Romo kan mer enn å spille amerikansk fotball. (Foto: Getty Images)

Nå ligger han foran navn som Justin Thomas, Phil Mickelson, Collin Morikawa og Hideki Matsuyama etter å ha åpnet med en imponerende runde på to under par. Det holder til delt 28.-plass.

Jeg håper han spiller bra på fredag også. Det ville vært et slag i trynet for alle de som har slengt dritt om ham før han slo ut. Han er en ordentlig vinnerskalle, sa Justin Thomas etter runden, med henvisning til kritikken Romo har fått for å fortsette å motta sponsorinvitasjoner etter stadige missede cuter på PGA-touren.

Tony Romo skal egentlig jobbe som ekspertkommentator under søndagens NFL-runde. Etter fem birdies og -2 på åpningsrunden kan det hende CBS må hente inn en vikar… (Foto: Getty Images)

NB! Kristoffer Ventura slår ut klokken 22.15 norsk tid fredag. Turneringen sendes på Eurosport og GOLFTV.

Leaderboard