23-åringen fullførte i sommer et fire år langt vellykket collegeopphold på Oklahoma State University, men får allerede nå muligheten til å prøve seg i karrierens andre PGA Tour-turnering.

Han har nemlig fått invitasjon til å spille i Shriners Hospitals for Children Open, som slår i gang på TPC Summerlin torsdag 1. november. Ventura sier til Norsk Golf at han har mottatt wild-card via sitt management-selskap.

Der deltar også spillere som Jordan Spieth, Bryson DeChambeau, Tony Finau, Matt Kuchar, Patrick Cantlay, Jim Furyk, Jason Dufner og Rickie Fowler. Ventura har blitt godt kjent med Fowler i løpet av sine år på Oklahoma State, og nylig spilte de også to treningsrunder sammen på Medalist og Turtle Creek i Jupiter i Florida.

Ventura misset cuten i PGA Tour-debuten Quicken Loans National i Maryland i juni. Det var første gang siden Henrik Bjørnstad konkurrerte på PGA-touren i 2010, at en nordmann deltok i en PGA Tour-turnering (ikke medregnet majorer).

Den gang sa Ventura følgende til Norsk Golf om nivået på verdens øverste golftour:

– De er veldig steady, og de gangene de spiller dårlig, så koster det dem ikke så mye. Alle i feltet her ute kan plutselig klare å gå en runde på åtte under par, men det som gjør at PGA Tour-spillere skiller seg ut, er at de har en veldig bra evne til å komme seg under par selv når spillet ikke sitter helt.

Ventura har også fått prøve seg på Challenge Tour-sesongen, der han rakk å bokføre to topp-10-plasseringer på de syv turneringene han spilte.

Denne høsten var han påmeldt til kvalifiseringene til både europatouren og amerikanske Web.com Tour, nivået under PGA-touren. Etter at han avanserte fra førstesteget i Web.com Tour-kvalifiseringen, har han valgt å prioritere spill i USA. Han tar fatt på andresteget 6. november.

Etter åtte år uten norsk deltagelse på PGA-touren har det for alvor begynt å skje ting denne sesongen. I juni ble Kristoffer Reitan tidenes første nordmann som deltok i U.S. Open etter å ha kommet seg gjennom det trange nåløyet i kvalifiseringen, og i månedene fremover kommer Viktor Hovland til å spille tre majorer og minst syv PGA Tour-turneringer takket være U.S. Amateur-seieren på Pebble Beach for to måneder siden.

Hovland avslørte nylig overfor Norsk Golf at hans PGA Tour-debut blir i Mayakoba Golf Classic i Mexico 8. november.

Dermed blir det nordmenn i aksjon på PGA-touren to uker på rad. Begge turneringene sendes på Eurosport. Vi gleder oss!