25. november måtte Kristoffer Ventura legge seg under kniven i Florida for å få fjernet en betent blindtarm. Timingen kunne ikke vært dårligere, for 6. desember starter q-school-finalen i Chandler i Arizona, der det skal bestemmes hvem som sikrer seg spillerettigheter på Web.com Tour neste år – nivået under PGA-touren.

Selv om man normalt sett blir skrevet ut fra sykehuset ett til to døgn etter en blindtarmsoperasjon, blir man rådet til å ta det helt i ro de første én til to ukene etter operasjonen, og på grunn av brokkfare skal man unngå å trene magemusklene i cirka tre uker. Deretter kan man gradvis begynne å øke den fysiske aktiviteten, men etter en kikhullsoperasjon slik Ventura har vært gjennom, blir man uansett rådet til å vente med full trening til cirka seks uker etter operasjonen.

Seks uker var for øvrig nettopp det det tok LPGA-stjernen Michelle Wie å komme tilbake til touren etter at hun måtte fjerne blindtarmen i fjor høst.

Søndag var imidlertid Ventura tilbake på treningsfeltet på The Bears Club i Jupiter i Florida.

– Det går greit med kroppen. Jeg slår baller, men bare med wedger og korte jern. Jeg satser på at det blir litt bedre hver dag, og at jeg kan slå driver når turneringen starter, sa Ventura til Norsk Golf mandag.

Dersom Ventura skulle være så uheldig at han ikke rekker å få med seg finalen, er han uansett sikret en begrenset kategori med noen få turneringer på Web.com Tour neste sesong. 

23-åringen har imponert stort i høstens kvalifisering, og av de 408 spillerne som stilte opp i pre-kvalifiseringen på sensommeren, er det bare to av disse som har klart å gå hele veien gjennom første- og andresteget. Ventura er én av dem.

(Artikkelen oppdateres etter hvert som vi får nye oppdateringer fra Ventura om fremgangen hans!)