Rowells fikk den store gleden og æren av å spille sammen med Tiger Woods i onsdagens pro-am før Dubai Desert Classic. Etterpå sa yrkesmilitæren at han var mer nervøs da enn når han er på tjeneste i krigsherjede Afghanistan.

Rowells, som har ni i handicap, var en av 16.000 amatører verden rundt som registrerte seg for pro-am-turneringen. Og Rowells vant altså trekningen.

Løytnanten er for tiden på et års tjeneste ved flyplassen Bagram, og han fikk spesialtillatelse til å reise og spille med Woods.

– Flybasen på Bagram har vært under flyangrep, men jeg tenker aldri på faren, fordi jeg er en person som egentlig aldri blir nervøs. Men å stå på første tee i dag med alle TV-kameraene og fotografene og publikum som skulle se på meg slå en golfball – jeg var mye nervøs da enn for noe jeg har vært borti i Afghanistan.

Rowells sier at Woods gjorde sitt for å roe ned nervene hans under runden.

– Vi møttes på puttegreenen, og han gikk bort til meg og introduserte seg, sier 47-åringen. – Han var bare så hyggelig og åpen. Jeg var engstelig for at jeg skulle være nervøs i selskap med ham, men han var bare så herlig. Han var vennlig, og måten han kommuniserte med publikum på, var fantastisk. Han gjorde hele opplevelsen for meg så mye bedre.

Rowells fikk også noen tips på reisen av Woods.

– Han hjalp meg å lese greenene, og nå forstår jeg aspektet med å putte mye bedre. Jeg fikk meg også noen par på back nine, smilte han etterpå.

Nå reiser Rowells tilbake igjen til Afghanistan etter et av sitt livs opplevelser.

– Jeg tror ikke noe jeg kan gjøre noen gang i min golfkarriere kan matche det jeg gjorde i dag, oppsummerte han.

Vi tror han så gjerne.

Kilde: Reuters