Nå som de fleste baner på Østlandet stenger, og golfsesongen går mot slutten Vestlandet arrangerer Sveio Golfpark og Haugesund Golfklubb en utendørs golfturnering på sommergreener hele vinteren.

Gjennom hele året har Haugaland Golfklubb arrangert den ukentlige turneringen «Weekend Medal» med shotgun-start. Når turneringen nå beveger seg over til vintersesongen piffes konseptet opp.

En serie turneringer slår i gang hver lørdag fra og med 15. oktober, hvor de beste spillerne til slutt møtes i en «superfinale» i månedskiftet februar/mars. Serien kalles «Race to Syden», og deltagerne konkurrerer her om en flyreise inkludert opphold og golf til en golfdestinasjon. 2. og 3. plass er flyreise til en «Syden»-destinasjon, heter det i en pressemelding fra Haugaland Golfklubb.

Turneringen spilles over ni hull, med stableford-poeng. Turneringen spilles hver uke i helgene i formiddagstid. En Order of Merit-liste vil summere alle poeng, og det er de ti beste rundene som vil ble gjeldene. 

– Turneringen har hatt 20 deltakere i snitt på de tre første turneringene. Vi håper dette øker til cirka 30 hver uke, sier klubbsekretær i Haugaland Golfklubb, Halvor Eilerås.

For mer informasjon, les klubbens hjemmeside.