Av Erik Pettersen:

Espen Kofstad spilte seg opp til en delt 8. plass etter en avslutningsrunde på 72 slag under Open de Espana i Valencia denne uken.  Losby-spilleren startet dagen veldig bra og ved runding halvveis lå han to under for dagen. Espen kjempet helt i toppen, og norske seere kunne glede seg over endelig å få se slagene til en norsk herrespiller på direktesendt TV.

 

Dessverre måtte han tåle to bogeys på hull 14 og 17 på vei inn til klubbhuset, noe som førte han til -3 for turneringen. To slag bak vinnerscoren.

 

– Jeg var så sykt nære denne uken! Slo en dårlig putt på 14 og hadde et spike merke i linjen på 17, litt uflaks. Moro å spille, hadde det utrolig kult, skriver Kofstad i en melding til Norsk Golf etter runden.

 

Det var ingen katastrofeslag som ødela vinnersjansene for Kofstad, som ser ut til å ha god kontroll på svingen. 

 

På hull 14 slo Kofstad andreslaget over greenen, men nærme nok til at han kunne putte. Birdieputten ble en meter for lang og denne gangen klarte ikke Kofstad å beholde roen. En tilsynelatende enkel par-putt ble satt til venstre for hullet, og Kofstad måtte gå av greenen med en bitter og kostbar bogey.

 

Det samme skjedde på hull 17. Kofstad misset en kort par-putt, og vinnersjansene var i realiteten borte.

 

Missede par-putter til tross, Espen Kofstad viste at han kan hamle opp med de aller beste når det gjelder. Lenger ned på leaderboardet finner vi verdensstjerner som Sergio Garcia, Matteo Manassero, Paul Casey og Miguel Angel Jimenez. 

 

8. plassen er ny bestenotering for Kofstad, som hadde den delte 30. plassen i Alfred Dunhill Championship i desember i fjor som beste resultat før denne ukens suksess. 

 

25-åringen hadde kun to slag opp til trioen Felipe Aguilar (Chile) Maximilian Kieffer (Tyskland) og Raphael Jaquelin (Frankrike) som måtte ut i omspill for å kåre en vinner. 

 

Jaquelin vant til slutt turneringen, etter et vanvittig omspill, som varte i ni hull. 


 

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Espen Kofstad startet dagen på 20. plass, men spilte seg opp til delt 9. plass etter en imponerende 70-runde under  tredjerunden av Open de Espana i Valencia. Lørdag leverte han tre birdies, én bogey og resten par. Marc Warren leder turneringen når det er én runde igjen. Han er 8 under par, fem slag foran Losby-spilleren.

Tidligere denne uken har han uttalt at han konsentrerer seg om å spille det han kaller «prosentgolf». Han har ikke tenkt til å endre suksessformelen ved å spille høyrisikogolf i morgen for å prøve å ta innpå lederen med et birdierush.

 

– Hvis du ser buskene og jungelen den kan gå i er det ikke fristende, nei. Jeg må bare spille som jeg gjør og prøve å ta vare på mulighetene. Banen er såpass tøff at de som leder kan godt ryke på en runde over par, sier Espen til Norsk Golf etter runden. Espen forteller videre at han fortsatt slår mye 2-jern fra tee, og spiller «god og solid golf.»

 

Mange av verdens beste spillere har tatt turen til Valencia denne uken. Sergio Garcia, Paul Casey og Miguel Angel Jimenez er noen eksempler. Espen leder over alle sammen. 

Les også: Jimenez gjør skade-comeback

 

Kofstad ser ut til å ha funnet seg til rette blant Europas golfelite. Dette er den andre turneringen på rad at Kofstad klarer cuten, og hans femte klarte cut på ti turneringer som Europatour-spiller. Den delte 30. plassen i Alfred Dunhill Championship i desember i fjor er hans beste resultat denne sesongen, og dersom det ikke går helt galt i morgen, tyder alt på at denne turneringen blir ny personlig bestenotering for 25-åringen.

– Putter jeg vilt bra i morgen har jeg en sjangs, sier Espen om mulighetene for seier på søndag.

 

Leaderboard Open de Espana


 

Runde 2

Losby-golferen fulgte fredag opp sin 71-runde fra åpningsrunden med en runde på par (72) fredag. Runden inneholdt to birdies og like mange bogeys, og har foreløpig ført ham tre plasser opp leaderboardet til en delt 20. plass mens en rekke spillere fortsatt er ute på banen.

 

Kofstad var godt fornøyd etter runden, og gleder seg til helgen hvor han nå kan jage sesongbeste på Europa-touren. Den delte 30. plassen i Alfred Dunhill Championship i desember i fjor er hans beste resultat denne sesongen, mens 50. plassen i Joburg Open for drøye to måneder siden var hans beste plassering i 2013.

 

– Det blir gøy! Bra mental dag. Jeg jobber hardt og spiller prosentgolf. Toerjern fra tee, midt på green, tar ingen sjanser, sa Kofstad til Norsk Golf kort tid etter å ha hullet ut for par på dagens siste hull.

 

Dette er forøvrig andre turnering på rad Kofstad klarer cuten, og hans femte klarte cut på ti turneringer som Europatour-spiller.

 

I skrivende stund leder svenske Rikard Karlberg turneringen på fem under par, kun fire slag foran Kofstad.

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad var godt fornøyd etter å ha åpnet under par i Open de Espana torsdag. 

 

Det har vært stille rundt Espen Kofstad de siste par ukene, som har vært på treningsleir på Arcos Gardens i Spania sammen med Team Norway. Losby-golferen var sist i sving i Marokko 31. mars, hvor han delte 52. plassen og dermed kunne innkassere en etterlengtet premiesjekk. 

 

Etter ni turneringer på årets tour har Kofstad spilt inn drøye 25 000 euro, som holder til 152. plass på pengelisten Race to Dubai.

 

Denne uken ble han værende i Spania, hvor har han sikte på å klatre oppover listen i Open de Espana i Valencia – den eldste turneringen på Europa-touren.

 

Og torsdagens start var akkurat det Losby-golferen var ute etter.

 

Med solid spill fra tee til green kunne Kofstad bokføre tre birdies, to bogeys og resten par. 

 

– Bra og solid i dag! Holdt ballen i spill hele dagen uten noe stress. Mer av det samme i morgen tidlig!, skrev Kofstad på sin Twitter-profil etter runden.

 

Med 71 slag på scorekortet deler han 23. plassen sammen med 17 andre spillere, og bare tre slag bak trioen i tet: Felipe Aguilar (Chile), Gary Stal (Frankrike) og Morten Ørum Madsen (Danmark).

 

Etter en sen starttid torsdag, har Kofstad tidlig start fredag. Han slår ut kl. 09.00 i ball med Mark Tullo og Andrew Marshall.