Norsk Golf omtalte i forrige uke Caroline Westrups uttalelse i sin lokalavis Budstikka, der hun stusser over logikken til den offisielle verdensrankingen.

 

Westrup, som nå blir norsk statsborger, er den eneste norske spilleren sammen med Suzann Pettersen med LPGA Tour-kategori i 2015. Hun har likevel både Marianne Skarpnord, Caroline Martens, Tonje Daffinrud, Marita Engzelius og Rachel Raastad over seg på verdensrankingen.

 

«Jeg vet ikke hvorfor jeg er der (643 på verdensrankingen journ. anm) . I fjor var jeg rangert som nummer 350. Nå er Tonje Daffinrud foran meg, selv om hun kun har spilt i Europa. Det burde ikke være sånn» sa Westrup i Budstikka forrige fredag.

 

Daffinrud ønsket ikke å kommentere uttalelsen nærmere, og sa til Norsk Golf at hun ønsket den ekstra konkurransen om en plass i Norges OL-tropp velkommen.

 

Bakgrunn: – Det burde ikke være slik 

 

Nå forteller Westrup til Norsk Golf at hun ble feilsitert i Budstikka.

 

– Jeg nevnte aldri hennes navn til avisen. Det var noe de la til selv. Jeg vet at alle de norske er veldig gode spillere, og jeg ville absolutt ikke sammenligne oss. Jeg sa bare at jeg ikke visste hvorfor jeg var så langt bak (på rankingen). Jeg jobber hardt for å nå mine mål, og det vet jeg at de andre gjør også!, presiserer hun til Norsk Golf.

Les også: Nå blir hun norsk 

 

Kvinnenes offisielle verdensranking, Rolex Ranking beregnes ut fra resultater de to siste årene, der nye turneringer teller mer på totalpoengene enn eldre turneringer. Denne artikkelen beskriver i detalj hvordan ranking-poengene beregnes.