Det ble bekreftet tirsdag, etter at en rekke møter ble sluttført under helgens Masters. Sunshine Tour i Sør-Afrika får altså en World Golf Championship, og det skjer allerede neste år.

Hvilken dato og hvilken bane som får æren, er ennå ikke bestemt. Men det er sikkert at turneringen vil huse bare de 70 beste på verdensrankingen. Turneringen skal hete Tournament of Hope, fordi den skal være nært knyttet til arbeidet for å motvirke fattigdom og HIV/Aids-problematikken i landet.

– Dette er utvilsomt den mest betydningsfulle milepælen i Sør-Afrikas golfhistorie, sa Gareth Tindall, sjefen for Sunshine Tour, tirsdag. – Dette er noe vi har jobbet for lenge, og den enstemmige støtten vi har fått fra andre tourer rundt om i verden, bekrefter vår posisjon i verdensgolfen, la han til.

Turneringen vil i første omgang bli spilt i fem år.

En annen ting som kom ut av møtene, var det faktum at South African Open Championship og Alfred Dunhill Championship bytter dato, slik at SA Open ikke krasjer med President’s Cup. Sistnevnte turnering går av stabelen mellom 16-21 november. Det betyr at Ernie Els, Masters-mester Charl Schwartzel, Open-mester Louis Oosthuizen og kanskje noen sørafrikanere til kan delta i begge turneringer.

Kilde: golf365.com