Denne dagen inneholdt alt. Det eneste som manglet var en sen takling og et rødt kort. Vi fikk se golfens opp- og nedturer. Rory hadde en dårlig dag på jobben, men alt det vonde så ut til å bli visket ut av et magisk slag på hull 18. Han var i vannet på 16 og endte med dobbel bogey. På det vanskelig par 3 hullet 17 ble det bogey. Han måtte finne på noe på 18 og det gjorde han. Fra 220 meter slo han en fairwaywood som nærmest satt backspinn på ballen når den landet på greenen. Nå kunne alt skje, han hadde eagleputt fra 3 meter for seier.

Med den runden McIlroy hadde var det egentlig typisk at han bommet. Nå ble det omspill med fire mann – Henley, Knox, Palmer og McIlroy. Skotske Knox var den eneste av dem uten seier på PGA Tour og han er det fremdeles. Han nådde ikke opp i omspillet, men det ble karrierebeste og både poeng og penger i banken. Ryan Palmer var den eneste i kvartetten som kom inn under par på finalerunden. Heller ikke han fikk det til å stemme i omspillet. Når McIlroy slo over green og i bunker var bordet dekket for Henley.

På green på to slag og to putter for birdie var nok til å gi ham seieren. Han har spilt godt hele uken og viste styrke når det gjaldt som mest. De fleste ble nok skuffet over McIlroys prestasjon på finalerunden generelt. Mens mørket sakte kom sigende ante man at de ventet på at stjernen skulle rekke armene i været og feire seieren. Det øyeblikket kom aldri, men med en sving og et liv som har falt på plass får vi nok se mye til nord-iren i tiden som kommer.

Tiger Woods fikk det aldri til å stemme. Etter +5 og 13 spilte hull trakk han seg med skade. Ryggproblemene er tilbake, nå er spørsmålet om det er mer alvorlig denne gang. Masters er ikke langt unna.