Alta golfklubb tar det helt ut når de nå inviterer til uoffisielt verdensmesterskap på banen i Alta, en bane som allerede har rukket å imponere besøkende golfspillere fra hele landet. Men det er et VM ikke mange golfklubber står i posisjon til å arrangere, nemlig midnattsol-golf,noe som krever en beliggenhet langt mot nord. 

5.-6. juni får 120 spillere mulighet til å konkurrere om tittelen på banen like utenfor Finnmarks største by.  

 – Ideen om å arrangere et VM dukket opp i fjor da vi hadde midnattsolgolf for spillere fra nærområdet. Hvorfor ikke tenke enda større og invitere til uoffisielt VM i midnattsol-golf?

Ordene kommer fra daglig leder i Alta golfpark, Roar Johansen.

   – Selv for oss som bor her nord var det spesielt å spille i midnattsol. Så da kan vi bare tenke oss hvordan det vil være for de som kanskje aldri har sett midnattsola, tilføyer Olav Trondsen, en av klubbens aktive medlemmer.

Som tenkt så gjort, 5. mars åpner påmeldingen i Golfbox.

MYE SKRYT: Utfordrende og spennende er ord som ofte brukes for å beskrive golfbanen i Alta. (Foto: Magne Ek, Altaposten) 

Thorp har banerekorden

I tillegg til hovedsamarbeidspartner Sparebank1 Nord-Norge har golfklubben fått ODIN Forvaltning, laksegiganten Cermaq, Eiendomsmegler1, Amfi Alta og lokalavisa Altaposten med på laget. Representanter fra arrangørene er spent på om banerekorden til eks-proffen Marius Thorp kan ryke denne den første helga i juni. 

Marius Thorp har banerekorden på Alta golkflubb, eksproffen gikk på 69 slag.
 

  – Han gikk banen på 69 slag og selvfølgelig hadde det vært morsomt om den ryker, sier Johansen.

100-prosent garantier om midnattsol kan de naturligvis ikke gi da de ikke har full kontroll over værgudene. Men at det skal spilles langt ut i nattetimene er i hvert fall sikkert.

   – Vi regner med de siste er ferdige med sin runde en time eller to etter midnatt, sier han.

 

«Nært» Oslo

 Alta og Finnmark er langt nord, men Gardermoen er ikke mer enn i underkant av to timer unna.

   – Veldig mange er ikke klar over at det går direktefly mellom Alta  og Gardermoen, og er man tidlig ute kan man fly tur/retur for under tusenlappen.  Hotellavtaler har vi også på plass, melder arrangøren.

– Ideen om å arrangere et VM dukket opp i fjor da vi hadde midnattsolgolf for spillere fra nærområdet. Hvorfor ikke tenke enda større og invitere til uoffisielt VM i midnattsol-golf?

Hvilke premier de kan tilby er i skrivende stund ikke helt avklart, men andeler i Odin-fondene er allerede på premiebordet.

   – Vi jobber med å få flere ting på plass og er vi riktig heldig kan vi lokke med en meget spesiell premie. Men siden ting ikke er helt avklart må vi få komme tilbake til dette, sier en hemmelighetsfull Roar Johansen. 

Laks ved «hull 19»

Arrangøren ønsker å gjøre turneringen minnerik for deltagerne.  

VENTER PÅ SOMMEREN: En god del snø må bort før daglig leder i Alta golfpark Roar Johansen (t.v.) sammen med Gunnar Bragi Gudmundsson i Cermaq, Olav Trondsen i Sparebank1 Nord-Norge og Lars Lossius i Eiendomsmegler1 kan ta imot 120 deltagere til VM i midnattsolgolf. (Foto: Magne Ek, Altaposten)

   – Vi kan i hvert fall garantere laks, servert på en eller annen måte. Men samtidig ønsker vi å gjøre det hele til en stor sosial begivenhet. Deltagerne skal ikke bare få en begivenhetsfull opplevelse ute på banen, men også etter at de er ferdigspilt og timene som følger, lover Gunnar Bragi Gudmundsson, som er regiondirektør hos samarbeidspartneren oppdrettsselskapet Cermaq og en aktiv spiller i Alta golfklubb.

Mange aktiviteter

Selv om far eller mor i huset skulle være alene om golfinteressen mener arrangøren at en tur til landets nordligste fylke absolutt passer hele familien.

    – I golfparken har vi hovedbanen, en korthullsbane på seks hull, driving range, samt en meget spesiell minigolfbane vi har valgt å kalle eventyrbanen. I tillegg er det mange severdigheter i og rundt Alta som helt sikkert vil være interessant for mange. Så om man velger å ta med hele familien vil ingen kjede seg i Alta, avslutter Roar Johansen i Alta golfklubb.

    Turneringen arrangeres som slagspill og golfklubben viser til mer informasjon på nettsiden altagolf.no.