Ålesund GK har blitt et av Norges viktigste miljøer for talentutvikling de senere årene. Nå har de fått belønningen i form av sin første lag-NM-triumf.

Det ble avgjort i tirsdagens avsluttende singelrunder av lag-NM for juniorer på Sola GK, der Ålesund-jentene rundet av med å gå seks over par i vindfulle forhold på tirsdag og -4 sammenlagt over tre dager. Det holdt til en solid seier med ti slags margin over hjemmelaget Sola GK. Fana GK endte ytterligere fem slag bak på den siste plassen på pallen.

Ålesunds vinnerlag bestod av Julie Myklebust, Oda Sofie Kilsti, Emilie Myklebust Bjørge og Randi Vedeld.

Resultater jenter

I gutteklassen ble det noe mer jevnspilt, men Oslo Golfklubb dro til slutt i land seieren med seks slags margin over Nøtterøy GK etter å ha avsluttet singelrundene med +2 for dagen. Oslo endte tolv under par totalt og forsvarte dermed fjorårstrofeet.

Hovedstadsklubben startet sisterunden på andreplass bak Stavanger GK, men da Stavanger-gutta ble tatt av vinden med en score på +18 for dagen, åpnet det døren for de regjerende mestrene.

Oslo GKs høydepunkt for uken var Jonas S. Aulies og Herman W. Seknes 60-runde i søndagens foursome. Vinnerlaget til Oslo bestod av Aulie, Sekne, Fredrik L. Mangset, Sander Akeren og Fredrik Toverud Andersen.

Miklagard GK kapret den siste pallplasseringen med en sammenlagtscore på par.

Oslo GKs vinnerlag. (Foto: Oslo Golfklubb)

Resultater gutter 

I guttenes førstedivisjon på Kragerø GK vant Oppegård Golfklubb med en totalscore på 52 over par, 15 slag foran Sola GK. Deretter fulgte Bergen GK på tredjeplass med +71, mens Gamle Fredrikstad GK sikret den siste opprykksplassen med sammen med Bergen GK på +71.

Trondheim GK, Asker GK, Haga GK og Vestfold GK endte på de fire nederste plassene i toppdivisjonen og må spille i 1. divisjon neste år.

Resultater 1. divisjon gutter

I jentenes 1. divisjon rykket Bjørnefjorden GK opp med vinnerscoren på +59, elleve slag foran Skjeberg GK, som også avanserer opp til øverste nivå i 2019. Grimstad og Asker GK rykket ned fra den øverste divisjonen.

Resultater 1. divisjon jenter