Dette er den 45. utgaven av Ana Inspiration, som frem til i fjor gikk under navnet Kraft Nabisco Championship. Med All Nippon Airways som ny hovedsponsor, fulgte også en økning i den samlede premiepotten til 2,5 millioner dollar.

Frem til Evian Masters ble en del av kvinnenes major-program i 2013, har Mission Hills Country Club siden 1983 vært den eneste major-banen som har vært den samme hvert år. 

Like sterk tradisjon som selve banen, er feiringen etter at seieren er i boks: Uken rundes av med at vinneren hopper ut i vannhinderet på det 18. hullet, Poppies Pond. 

I fjor var det Brittany Lincicome som kunne stupe ut i vannet, etter å ha beseiret Stacy Lewis i en nervepirrende innspurt, der sistnevnte misbrukte tre matchballer før Lincicome straffet henne.

Suzann Pettersen har vært nære på å vinne ANA Inspiration flere ganger. Siden 2007 står hun med hele tre andreplasser, en tredjeplass, en femteplass og en åttendeplass i turneringen. Åttendeplassen kom forøvrig i fjor.

Tutta har vist både positive og negative tendenser i spillet sitt denne sesongen. Hun åpnet sesongen med to topp-10-plasseringer på sine tre første turneringer, men for to uker siden misset hun sin første cut siden august. Forrige helg slo hun imidlertid tilbake med en 12. plass i Kia Classic.

Så langt i år ligger hun på 25. plass på LPGA Tours pengeliste med 107 139 innspilte dollar, nesten 40 000 dollar mer enn samme tidspunkt i fjor.

Tutta har i løpet av sesongens tre første måneder falt fra 12.- til 13. plass på verdensrankingen.  

Hun tar fatt på åpningsrunden av ANA Inspiration 08.32 lokal tid, 17.32 norsk tid torsdag, i ball med sør-koreaneren Sei Young Kim.

Turneringen sendes direkte på Viasat Golf torsdag til fredag. Se sendetidene her.