Årsbeste på Arnøy i Danmark

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) endte på fjerdeplass i årets første Nordic League-turnering på skandinavisk jord – Bravo Tours Open.

Turneringen ble gjennomført i kraftig vind på Rømø Golf Links i Danmark, der bare to spillere i det 128 mann store feltet endte under par. Jarand Ekeland Arnøy startet avslutningsrunden på delt 12.-plass, og kom godt i gang fredag med to birdies på de fire første hullene. Han gjorde dagens første bogey på hull åtte, men svarte umiddelbart med to birdies på rappen. Det så virkelig bra ut da han gjorde dagens femte birdie på hull 17, men dessverre dro han på seg en lei dobbelbogey på det avsluttende par 4-hullet. Den kostet ham en plass på pallen.

70-runden løftet ham likevel til delt fjerdeplass, som er bergenserens beste resultat denne sesongen. Tidligere i år står han med en 7.-plass, 13.-plass, en 18.-plass og en misset cut.

Briten Alex Wrigley vant turneringen på tre under par, to slag foran danske Jeff Winther.

Arnøy var ikke den eneste norske spilleren som kunne bokføre årsbeste i Danmark; Miklagard-veteranen Christian Aronsen endte ett slag bak Arnøy på delt 6.-plass med en avsluttende 70-runde.

Kristoffer Reitan, som blir proff til sommeren, har vært oppe og snust på toppen av leaderboardet flere ganger denne uken, og avslutningsrunden var intet unntak da han startet med tre birdies på rad. Akkurat som i de to første rundene ble det dessverre dobbelbogeyene som skulle ødelegge for ham igjen. Oslo-spilleren kom til slutt inn på +2 for dagen og +7 sammenlagt. Det holdt til delt 21.-plass. Aksel K. Olsen delte 45.-plassen på +13.

Elias Bertheussen, Erik R. Kløvstad, Anders Ellingsberg, Martin Ulseth, Lasse Gerhardsen og Sander Stavnar misset cuten.