Tutta åpnet med en bogeyfri runde på seks under par i Canada. Hun deler dermed 11. plassen, tre slag bak trioen på toppen av leaderboardet: Veteran Cristie Kerr, P.K. Kongkhraphan og Tiger Woods sin niese, Cheyenne Woods.

Oslo-golferen har hatt en ustabil start på sin 2015-sesong. På de ni turneringene hun har spilt har hun tre topp-10-plasseringer med 5. plassen i Kingsmill Championship for tre uker siden som beste plassering, men også to missede cuter. I tillegg har hun slitt med en vond skulder, og har siden starten av sesongen falt fra 4. til 10. plass på verdensrankingen.

Dermed står hun nå i fare for å falle utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på 418 (!) uker.

Forige uke endte hun på 23. plass i New Jersey, syv slag bak svenske Anna Nordqvist.

– Jeg spiller greit i New Jersey, men greit holder ikke på dette nivået. Det gjelder å være med når toget går, så denne uka kommer jeg til å kline til fra start, sa Tutta i en pressemelding før ukens turnering.

So far so good.

Den neste måneden spilles nummer to og tre av årets majorer: Women’s PGA Championship starter i New York neste uke, og om fire uker braker U.S. Women’s Open løs i Pennsylvania.

– To majorer de neste fire ukene gjør juni til en viktig turneringsmåned. Det skal i hvertfall ikke stå på motivasjonen, sier Tutta.

Leaderboard