I årets sesong har 67 klubber og 2700 spillere deltatt i Pink Cup, og det innsamlede beløpet endte totalt på 1 354 924 kroner, en økning på over 50 000 kroner fra i fjor. I tradisjon tro var det lille Sotra Golfklubb i Horaland som ble innsamlingsvinner til Kreftforeningen med 192 964 innsamlede kroner, foran Atlungstad GKs 130 561 kroner og Losby GKs 95 900 kroner.

Etter å ha vunnet fjorårets Pink Cup-finale på Miklagard var det Oslo GK som var vertskap for årets landsfinale søndag, der de ti innsamlingsvinnerne møttes til dyst: Atlungstad GK, Borre GK, Haga GK, Larvik GK, Losby GK, Re GK, Smøla GK, Soon GK, Sotra GK og Varanger GK.

Til tross for en natt med frost gikk startskudet som planlagt klokken 09.06 om morgenen. I strålende forhold var det til slutt Atlungstad Golfklubb som viste seg sterkest i scrambleturneringen, anført av Kjell Ivar Kringsjå, Bjørn Gustav Kringsjå, Christina B. Kringsjå og Tore Jensen, som til slutt dro i land seieren med -20 netto (-13 brutto), syv nettoslag foran Losby og Varanger.

Dette var det ellevte året for Pink Cup – Norges viktigste golfturnering. Totalt i løpet av disse årene har Golf-Norge samlet inn tolv millioner kroner til brystkreftsaken. 

Pengene blir definert til forskning på brystkreft, som er blant de forskningsområdene med høy kvalitet. Det viser seg igjen i overlevelse, bedre behandling, mindre senskader og høyere livskvalitet.

– Norske golfklubber og Kreftforeningen har samarbeidet om Pink Cup helt siden 2008, og i alle år har vi latt oss imponere over entusiasmen og engasjementet norske golfere har vist til støtte for brystkreftsaken. Golf-Norge har bidratt med rundt 12 millioner til brystkreftforskning siden oppstarten, og vi er takknemlige og ydmyke for all støtte og alle bidrag, sier Marit Sophie Egge i Kreftforeningen.

Les også: Kreftforeningen: Golfen er den idretten som står tydeligst frem

I 2016 fikk 3402 mennesker brystkreft: 3371 kvinner og 31 menn. Risikoen øker med alder, og cirka 80 prosent av de som rammes, er over 50 år. Risikoen er svært liten for unge kvinner, og i gjennomsnitt rammer brystkreft cirka 160 kvinner under 40 år hvert år. Mange får senskader etter behandling av brystkreft, og det forskes nå mye på å få individuell tilpasset behandling for å minimere senskadene for pasientene.

Ettersom de vant årets landsfinale, er det Atlungstad GK som blir vertskap for neste års utgave av turneringen.