Dustin Johnson har nærmest gjort det til vane å lede majorturneringer etter én runde, men også denne gangen sakket den langtslående amerikaneren akterut på dag to.

Mens Johnson har falt ned til en foreløpig 12. plass, har Jason Day og Matt Jones gjort et realt rykk oppover ledertavla. Med bare noen få hull igjen å spille er begge de australske stjerneskuddene fem under par på andrerunden, og har altså gjort krav på ledelsen med en totalscore på ni under par.

Jason Day er utvilsomt blant de aller beste spillerne i verden, men har foreløpig ikke klart å gå hele veien i en majorturnering. Selv om den amerikanske golfpressen er flink til å minne ham på dette, er Day tilsynelatende upåvirket av seiersfokuset.

– Før eller siden kommer det til å skje. Det vet jeg, var Days eneste kommentar til den såkalte majortørken.

Formsterke Justin Rose er også fem under par for dagen med kun ett hull igjen å spille, og ligger foreløpig alene på tredjeplass med -8 totalt.

På plassen bak Rose finner vi svenske David Lingmerth, som for alvor har begynt å yppe med seg med de største stjernene. Den unge svensken vant The Memorial Tournament tidligere år, og innledningsvis var han også med i tetstriden i The Open Championship på St. Andrews. 

Foreløpig er 13. plassen i US Open for to år siden Lingmerths beste resultat i en majorturnering, men etter nesten halvspilt turnering ligger han an til å forbedre sin personlige rekord i årets utgave av PGA Championship.
 

Jordan Spieth Rory Mcilroy
STJERNEDUELL: Jordan Spieth har foreløpig god kontroll på verdensener Rory Mcilroy, som gjør comeback fra sin ankelskade denne uken. (Foto: Getty Images)

I duellen mellom de to beste spillerne i verden, Rory Mcilroy og Jordan Spieth, har sistnevnte vært best så langt. Spieth er for alvor med i seierskampen på seks under par, mens Mcilroy foreløpig har en liten jobb å gjøre. Verdenseneren, som gjorde skadecomeback i siste øyeblikk denne uken, er to under par og er avhengig av en god tredjerunde for å spille seg inn i tetkampen.

Sistemann i denne stjernegruppen, The Open-vinneren Zach Johnson, står i skrivende stund i fare for å misse cutten på Whistling Straits. Amerikaneren er tre over par totalt, og er avhengig av hjelp fra resten av feltet for å komme seg på rett side av grensen.

Som om det ikke allerede var nok ståhei rundt gruppen med Spieth, Mcilroy og Johnson, ble de i tillegg fulgt av NFL-quarterbacken Aaron Rodgers under andrerunden. Rodgers er en av de aller største stjernene i amerikansk fotball, og siden han i tillegg spiller for det nærliggende superlaget Green Bay Packers er han minst like populær som golfproffene på Whistling Straits.

Slaget bak Zach Johnson, på fire over par, finner vi for øvrig Tiger Woods som fremdeles har fem hull igjen av andrerunden. Woods har fremdeles mulighet til å påvirke sin egen skjebne, men må avslutte sterkt for å sikre helgespill i årets siste major.

Martin Kaymer, som vant denne turneringen på samme bane i 2010, er på ingen måte ute av dansen. Med fem hull igjen av andrerunden er tyskeren tre under par totalt og har fortsatt kontakt med lederne. I likhet med Mcilroy er han imidlertid avhengig av en god tredjerunde om ikke gapet skal bli for stort.

LEADERBOARD