Denne helga har lokale golfhelter utfordret trønderske golfproffer i kampen om 50 000 kroner. Etter at regnet pøste ned over Trondheim golfklubb på Sommersetra under fredagens pro-am der skikongen Johannes Høsflot Klæbo imponerte, var værgudene på golfens side på lørdag. På det som mange av spillerne beskrev som greener i norsktoppen, og et perfekt arrangementet, regnet det etter hvert også birdier.

– Banen her er helt sinnsyk. Dette sier jeg helt ærlig. Det er kun Oslo og Miklagard jeg har spilt som er i like bra stand, sier Elias Bertheussen etter at seieren var klar.

Etter en dramatisk avslutning på de to siste hullene, eksploderte også fyrverkeriet over Trondheim golfklubb. (Foto: Erik Eikebrokk)

Hadde sykt lyst til å vinne

Bertheussen hadde gått høyt ut i forkant, og erklært seg selv som favoritt, i kraft av å være på hjemmebane.

– Presset fra publikum kjente jeg ikke noe på. Jeg kjente på at jeg hadde sykt lyst til å vinne, men at det er mye folk er bare konge. Det presset andre legger på meg, det driter jeg i. Men kanskje arrangørene hadde lyst til at en fullblods trønder skulle vinne, sier han.

Nederlaget til tross, Kristian Krogh Johannessen var ikke alt for skuffet etter at en runde på 67 slag (-5) ikke var nok til å slå verdens beste trønder.

Jeg er i hvert fall ikke verdens beste trønder. Slik er golf, det gjelder å få ballen i hullet. Det var en del lipouts i dag. Puttinga er litt for dårlig, sier Krogh.

På grunn av smitteverntiltak, måtte alle interesserte melde seg på i forkant, og akkrediteres før inngang. (Foto: Erik Eikebrokk)

 

– Halvt slag foran

Spenningen levde til siste hull, for ikke å si siste slag. For da to hull gjenstod var duoen helt likt etter å ha fulgt hverandre hele dagen. Krogh banket som vanlig til med driver der muligheten bød seg, mens Bertheussen dagen igjennom valgte en noe mer konservativ strategi.

– Etter utslaget på hull 17 vil jeg si at Krogh var et halvt slag foran meg, sier Bertheussen.

Bertheussen på hull 13. (Foto: Erik Eikebrokk)

Men ingen av de to greide å treffe greenen på andreslaget, og fra roughen var det Bertheussen som traff best, noe som fikk frem klappehendene til hjemmepublikummet. Mens Krogh misset nok en birdieputt, satte Bertheussen sin, og hadde dermed ett slag forsprang før det siste lange par 3-hullet.

– Det ble ikke avgjort der, men han lå i hvert fall et halvt slag foran meg, men så endte jeg opp med å ta et slag i stedet. Jeg slo et veldig bra flopshot, og birdieputten var bare seksti centimeter. Før hull 17 var jeg veldig innstilt på at det ville bli omspill. Så jeg er glad for å slippe det, sier Bertheussen.

– Du kan jo si at det var på 17 (par 5 som kan nås på to slag, journ.anm.) det ble avgjort, i og med at jeg tapte et slag der etter å stått med bare gap wedge inn. Men det var mer spillet generelt som ikke var bra nok, sier Krogh. 

Før nærspillet på hull 17, lå Krogh best an. Før hull 18, ledet Bertheussen med ett slag. (Foto: Erik Eikebrokk)

Avgjørelsen

Dermed var det passende nok på hull 18, med sola i nakken, og publikum foran seg, at det skulle avgjøres. Begge spillerne slo ballen midt på greenen. Men da Bertheussen slo sin putt for lang, begynte nok trønderpulsen å slå litt ekstra.

– Jeg kjente på det. Det var viktig for meg å vinne, og jeg tror nok det var viktig for arrangørene også at det var en fullblods trønder som vant. Når det gjelder presset, kjente jeg på det på de to siste puttene, men ikke på grunn av mye publikum. Jeg tenker at mye folk, bare er til min fordel, sier Bertheussen.

Etter Kroghs birdie og Bertheussens par på det 16. hullet, stod det likt. (Foto: Erik Eikebrokk)

Bertheussen holdt hodet kaldt, og avgjorde turneringen til sin fordel med sitt siste slag for dagen, og sikret seier med en runde på 65 slag, akkurat som han hadde spådd på forhånd. Krogh tappet i sin parputt, og tok med det andreplassen.

På plassene bak fulgte Martin Ulseth (-5), Paul Blaikie (-4) og Kristoffer Reitan (-4). Sistnevnte gjorde flest birdier av samtlige, men for mange bogeyer gjorde at han i realiteten aldri var med i seierskampen.

Topp 5. Fra venstre: Paul Blaikie, Kristian Krogh Johannessen, Elias Bertheussen, Kristoffer Reitan og Martin Ulseth. (Foto: Erik Eikebrokk)

– To steder i Norge dette kunne skjedd

Etter turneringa var både Krogh og Bertheussen full av lovord om banen – og arrangementet.

– Det er kult at de setter opp ei sånn turnering. Det har vært et fantastisk arrangement som har gått knirkefritt. Alle virker å være fornøyd. Reitan sa det til meg på vei opp hull 18, fy fader for en sykt kul bane. Han sendte melding til meg i går og sa at det var et sykt bra arrangement, sier Bertheussen.

– Det har vært veldig kult, og det er kult at jeg fikk lov til å være med. Jeg har en del trønder i meg, men jeg er ikke en lokal kjenning, sier Krogh.

To av verdens beste trøndere: Men Kristoffer Reitan (til venstre) og Kristian Krogh Johannessen måtte strekke våpen mot Elias Bertheussen. (Foto: Erik Eikebrokk)

– Har du vært med på et lignende arrangement før?

– Dette er noe helt eget. Jeg kan tenke meg det er to steder i Norge dette kunne skjedd. Det er Trondheim og Bergen, som er jævlig glad i sine egne. Det var veldig kult, sier Krogh.

– Kommer du tilbake neste år for revansj?

– Jeg er veldig klar. Men først er det NM på Holtsmark, og da må jeg trene litt chipping og putting for å hamle opp med Elias. 

Hjemmeseieren ble markert på trøndersk vis – passende nok. (Foto: Erik Eikebrokk)

Leaderboard