Etter noen tunge år er Elias Bertheussen (Byneset GK) i ferd med å slå hardt tilbake i år. Med åtte turneringer igjen av årets sesong ligger trønderen på femteplass på tourens poengliste, som er det som kreves ved sesongslutt for å gi opprykk til Challenge Tour (nivå 2 i Europa) neste sesong.

Fredag har han mulighet til å langt på vei sikre opprykket. Med én runde igjen av Esbjerg Open leder Bertheussen med tre slag på danske Niklas Nørgaard Møller, og han har dermed mulighet til å ta sin tredje seier på touren – og hans første siden 2017.

Bertheussen lå to slag bak toppen av leaderboardet etter sin åpningsrunde på 71 slag, men klatret til topps med en bunnsolid 66-runde torsdag, bestående av seks birdies, én bogey og resten par.

Neste nordmann på leaderboardet er Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), som nok helst vil glemme andrerunden så fort som mulig. Arnøy ledet turneringen etter sin åpningsrunde på 67 slag, men falt tilbake til delt 16.-plass med en blytung 80-runde torsdag, hans høyeste score så langt denne sesongen.

Leaderboard