Bertheussen startet lørdagens tredje og avsluttende runde alene på toppen av leaderboardet (-10), to slag foran Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og islendingen Haraldur Magnus. Bertheussen imponerte stort de to første rundene, og trønderen gjorde ikke en eneste bogey på 36 hull.

Lørdag fikk han imidlertid en kalddusj tidlig med dobbelbogey allerede på hull to. Dermed var han plutselig i delt ledelse. Det varte likevel ikke lenge. Bertheussen svarte knallsterkt med birdies på tre av de fire neste hullene. Deretter fulgte han opp med åtte strake par før han festet grepet om seieren med dagens fjerde birdie på hull 15. Med par på de tre siste hullene kunne han signere for sin tredje strake runde på 60-tallet og seier med to slags margin over Haraldur Magnus og Martin Eriksson.

Dette var Bertheussens første seier på tre år.

– Selv om det var min tredje seier her ute, så var det nok den deiligste med tanke på alt jeg har vært gjennom i år. Jeg er utrolig glad og stolt, sier Bertheussen til Norsk Golf.

Seieren var verdt 72 000 kroner og løfter ham opp til 10.-plass på Nordic Legaues pengeliste denne sesongen. Dermed er han best plassert av de norske spillerne, en plass foran Aksel K. Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bertheussen kvalifiserte seg til Challenge Tour i 2014 takket være topp-5-plasseringen på Nordic League samme år, men slet kraftig i sin første sesong på Challenge Tour. Tilbake på Nordic League i fjor fikk han det aldri til å stemme, og i januar mistet han plassen i golfforbundets Team Norway-satsing.

Team Norway-sjef Jon Karlsen er imponert over spillet Bertheussen vartet opp med denne uken.

– Utrolig sterkt comeback av Elias. Vi skal gjøre en evaluering i slutten av juni, men Elias har lagt inn en veldig bra søknad, sier Karlsen til Norsk Golf om Bertheussens muligheter til å komme tilbake i troppen igjen.

Berhteussen var ikke den eneste nordmannen som hadde god grunn til å være fornøyd med spillet denne uken. Aksel K. Olsen endte på en fin fjerdeplass, mens Markus Braadlie (Miklagard GK) ble beste amatør på en imponerende 6.-plass.

Resultater