Med runder på 69, 66 og 69 slag på Aalborg Golf Klub i Danmark endte trønderen ni under par sammenlagt sammen med islendingen Haraldur Magnus, to slag bak vinneren Alexander Wennstam fra Sverige.

Det var Bertheussens andre andreplass for sesongen, hans fjerde topp-10-plassering på rad og hans sjette på ti turneringer i år.

Det løfter ham opp til tredjeplass på Nordic Leagues tabell når sesongen nærmer seg halvspilt med 15 506 innspilte euro. Det er topp-5 ved sesongslutt i oktober som kvalifiserer seg til Challenge Tour neste år – nivå 2 i Europa.

Bertheussen kvalifiserte seg på denne måten i 2014, men fikk det aldri til å stemme i debutsesongen på Challenge Tour og rykket tilbake igjen året etter. Siden den gang har spillet på Nordic League vært variererende, men nå ser det endelig ut til at han har funnet tilbake til godspillet igjen. Det eneste som mangler nå, er en seier.

Bertheussen står med tre seiere totalt på Nordic League. Den forrige kom i mai 2017.

29-åringen fikk selskap i topp-10 denne uken av en annen nordmann som forsøker å spille seg tilbake til Challenge Tour etter å ha mistet plassen i fjor. Jarand Ekeland Arnøy delte 8.-plassen på to under par med runder på 68, 70 og 73 slag. Arnøy liggerp å 15.-plass på Nordic Leagues order of merit-liste.