Oslo-golferen, som nå har falt utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på 436 uker,  satser på å slå tilbake etter forrige ukes skuffende opptreden i Malaysia, der to innledende runder på 77 slag ødela alle muligheter til å kunne hevde seg høyt oppe på leaderboardet.

Denne uken ble det en langt bedre åpning i Incheon i Sør-Korea. Tutta var brennhet innledningsvis med fem under par etter 11 hull. Dessverre ødela en unødvendig dobbelbogey på det 12. hullet hele flyten. Etter fem strake par, rundet hun av dagen med bogey på det avsluttende par 5-hullet.

Dermed ble det «bare» to under par på scorekortet. Det gir en foreløpig delt 22. plass, åtte slag bak den overlegne lederen Sung Hyun Park. Sør-koreanerens vanvittige runde på ti under par, gir henne en ledelse på fire slag over Gerina Piller (USA) og Charley Hull (England).

Ukens LPGA-turnering i Sør-Korea har blitt arrangert 13 ganger. Kun to av gangene har den blitt vunnet av en ikke-asiat – begge av Tutta.

Det gjenstår kun seks turneringer av årets LPGA-sesong. Tutta ligger på 16. plass på tourens pengeliste med 687 000 innspilte dollar. Hennes 11. plass på fjorårets pengeliste, var første gang siden 2006 hvor hun endte utenfor topp-10.

Leaderboard