Bjørnstad klinte til med 64 slag (-8) og tangert banerekord i onsdagens åpningsrunde av Holtsmark Open, men falt fire slag bak lederen Jacob Glennemo etter å ha avsluttet torsdagens andrerunde med tre bogeys på rad. 

73-runden var likevel nok til å havne i fredagens lederball. Der fikk Bjørnstad den raske starten han ønsket seg med to birdies på de fem første hullene. Problemet var bare at lederen Jacob Glennemo også fortsatte å gjøre birdies.

Glennemo rundet av med en score på 68 slag, fire under par og -15 totalt, og vant dermed komfortabelt med tre slags margin.

Nå føler jeg meg som golfspiller igjen

Henrik Bjørnstad

Bjørnstad avsluttet uken med en fin 69-runde, bestående av seks birdies, tre bogeys og resten par. 39-åringen spilte stort sett solid fra tee til green, men rotet også bort noen slag etter å ha bommet noen korte putter – inkludert en treputt fra fem meter på det siste hullet.

– Dagen i dag var ganske bra. Jeg slo steady, og spilte bra bortsett fra noen løse slag her og der. Jeg har egentlig ikke så mye å klage på. Ballstrikingen er tilbake der den skal og bør være, oppsummerer han runden til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jernspillet var Henrik Bjørnstads store styrke tidligere i karrieren. Det ser det ut til å være fortsatt. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Lyspunktet denne uka var endelig å få ut litt av den golfen som jeg vet er inne i meg, igjen. Denne uka var et stort skritt i riktig retning. Nå føler jeg meg som golfspiller igjen, ler Bjørnstad.

Selv om høstens europatour-kvalifisering er det store målet for sesongen, betydde denne turneringen også mye for ham.

– Jeg forbereder meg akkurat på samme måte som hvilken som helst turnering. Den følelsen er den samme bare jeg har scorekortet i lomma. Det pirret i kroppen i dag, og jeg kjente at jeg hadde litt høyere spenningsnivå i dag enn jeg hadde de to første dagene. Det er veldig verdifullt å spille når man føler det litt på kroppen.

Selv om Bjørnstad startet runden fire slag bak toppen av leaderboardet, spilte han konservativt fra tee. Han slo kun to driver, og stort sett holdt han seg til toerjernet sitt fra tee.

– Driveren er kanskje den køllen hvor jeg føler jeg har mest rom for forbedring akkurat nå. Jeg hadde et par misser i går som kostet meg litt, så den må jeg fikse opp i. Jeg føler også jeg må forbedre bunkerslagene og få enda litt «tightere» nærspill før Q-School begynner. 

Turneringsprogrammet til Bjørnstad har vært av det glisne slaget så langt denne sesongen, men han har spilt litt flere turneringer i sommer. 

Han spilte sin første turnering for året i Challenge Tour-turneringen Made in Denmark Challenge i slutten av juni og misset cuten. Tre uker senere var han bidragsyter da Miklagard GK vant lag-NM på hjemmebane. For to uker siden spilte han sin første Nordic League-turnering for sesongen på Esbjerg GK, hvor han endte på 41.-plass.

Fredagens delte tredjeplass på Holtsmark er med andre ord hans soleklart beste turnering for året.

– Neste turnering nå blir sannsynligvis klubbmesterskapet på Miklagard i slutten av måneden. Og etter det så er Q-School plutselig rett rundt hjørnet.

Elias Bertheussen (Byneset GK) og Torbjørn Johansen (Miklagard GK) ble de nest beste norske spillerne på Holtsmark på delt 6.-plass, åtte under par. Tre slag bak dem endte Christian Aronsen (Miklagard GK) på 15.-plass. 

Aksel K. Olsen (Stavanger GK) falt til en skuffende 31.-plass med en avsluttende 73-runde, men siddisen klatret likevel til andreplass på Nordic Leagues pengeliste med 22 266 innspilte euro i år. Dermed er han fortsatt i rute til å sikre seg topp-5-plasseringen og Challenge Tour-kortet ved sesongslutt, men han blir likevel avhengig av å spille bedre enn han har gjort de siste ukene. Spillerne bak ham på listen begynner nemlig å nærme seg.

Holtsmark Open var årets siste proffturnering for herrer på norsk jord. På damesiden gjenstod imidlertid Nøtterøy Open på Swedish Golf Tour i slutten av september.

Fredagens vinner, Jacob Glennemo, synes det var en morsom opplevelse å spille Holtsmark.

– Designmessig er det nok den kuleste banen jeg har spilt i hele år. Det er en bane som tvinger deg til å tenke, og du har mange valgmuligheter på alle utslagene, sier han.

Nordic League reiser nå videre til Åhus og pro-am-turneringen Åhus KGK fra 23. til 25. august.

Resultater Holtsmark Open