Blytung avslutning for de norske på Europatouren

Før siste runde av Shot Clock Masters i Østerrike var tre nordmenn inne blant de 20 beste. Finaledagen ble imidlertid en helmørk affære for Eirik Tage Johansen, Jarand Ekeland Arnøy og Kristian Krogh Johannessen.

Fire nordmenn stilte til start i ukens turnering på Europatouren, deriblant amatøren Kristoffer Reitan, som er klar for U.S. Open neste uke. Reitan misset cutten og er nå i gang med forberedelsene i New York, men de gjenværende nordmennene hang fremdeles godt med før finalerunden.

Eirik Tage Johansen startet søndagens runde på delt 17. plass med en totalscore på fem under par, ett slag foran Jarand Ekeland Arnøy og Kristian Krogh Johannessen som delte 20. plassen på -4.

Tage og Krogh spilte sammen søndag, men lyktes dessverre ikke å spille hverandre gode. Snarere tvert imot. Etter en tung dag på jobben signerte de begge til slutt for 77 slag, fem over par, og raste dermed nedover resultatlisten.

Tage endte på en delt 47. plass sammen med Ryan Evans og Ashun Wu, mens Krogh delte 50. plassen med fem andre spillere.

Bergenseren Jarand Ekeland Arnøy, som fikk en etterlenget opptur med tre gode runder denne uken, vil nok også reise hjem fra Østerrike med en vond smak i munnen. Med tre dobbelbogeys på kortet ble det til slutt 78 slag (+6) på søndagens runde, noe som sendte ham 36 plasser nedover lista til en delt 56. plass.

Shot Clock Masters spilles med et helt nytt format, med en «slagklokke» som teller ned 40 sekunder fra spillereren har begynt å forberede slaget sitt. Hver gruppe har en egen dommer som følger med på tidsbruken, og dersom en spiller bruker over 40 sekunder, blir han tildelt straffeslag.

På lørdagens runde ble for eksempel Clemens Prader, Grant Forrest og Andrea Pavan straffet for å ha gått tre-fire sekunder over tiden.

Arrangøren har fått skryt for konseptet så langt, da de fleste gruppene har fullført rundene sine på ca. fire timer. Tregt spill blir ofte omtalt som en av hovedutfordringene i store proffturneringer, så for mange oppleves dette som et kjærkomment tiltak og et spennende innslag i turneringsprogrammet.

Veteranen Eirik Tage Johansen hadde kun positive ting å si om formatet da Norsk Golf var i kontakt med ham lørdag.

– Fint format denne uken. Uendelig mye tid hvis man er klar når klokken starter. Fint gjennomført av dommerne. Spillerne liker det også, har ikke hørt noe annet. Og så spiller vi på 4.10 og mindre, med mindre stress i flighten enn andre turneringer. Banen begynner å tørres ut så det er noen steder hvor man må sprette inn fulle slag for ellers så kan det føles som å lande en ball i skate parken. Spillet er fint og det skal bli bra imorgen. Ble satt i toball med Hokksunds store sønn imorgen. Tror det blir første gang jeg spiller med en nordmann på en søndag på Europatouren, sier han.

Finske Mikko Korhonen vant turneringen med en totalscore på -16, seks slag foran skotske Connor Syme.