Det ble en forglemmelig dag på jobb for Hovland, som fikk real juling i åpningsrunden av Honda Classic på tøffe PGA National.

Med en score på hele 77 slag og syv over par befinner 22-åringen seg i skrivende stund helt nede på 140.-plass med bare to spillere under seg på leaderboardet, og han kommer dermed til å bli avhengig av en kanonrunde på fredag for å ha håp om å klare cuten.

Hovland, som slo ut i en av dagens første grupper sammen med to andre tidligere verdensenere for amatører, Rickie Fowler og Joaquin Niemann, kom skjevt ut av portene med bogey allerede på åpningshullet.

Drøye fire timer og en rekke besøk i vannhinderne senere stod det hele åtte bogeys, en dobbelbogey, samt tre birdies på scorekortet.

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland slet med spillet, men humøret var det lite å utsette på. Her med Joaquin Niemann. (Foto: Getty Images)

Heldigvis virket ikke Hovland særlig preget etter runden, og idet han takket spillepartnerne for spillet på den 9. greenen måtte han bare smile ironisk. Og kanskje ikke så rart, for tar man en titt på statistikken hans var det ikke mye å skrive hjem for: Hovland har gjort seg bemerket som en av tourens beste ball-strikere, men lå nær bunnen av listen i de fleste statistiske kategoriene torsdag.

Engelskmannen Tom Lewis leder med en åpningsrunde på fire under par. For øyeblikket er det bare 24 av feltets 144 spillere som ligger under par.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard