Det har vært mye oppmerksomhet rundt Viktor Hovland denne uken etter at bookmakerne satte ham oddsfavoritt i turneringen på TPC Deere Run i Illinois.

John Deere Classic preges av et svekket startfelt på grunn av neste ukes The Open Championship, og det er en ypperlig anledning for Hovland i jakten på topplasseringen(e) han trenger for å sikre PGA Tour-kortet.

(Les også: Dette må Viktor gjøre for å få PGA Tour-kortet)

Da må han få opp farten lørdag og søndag etter å ha startet turneringen med to 69-runder på rad. Etter 36 hull har Hovland som vanlig vært stabiliteten selv: han har bare gjort én bogey så langt, men han ruller ikke i nok av birdieforsøkene sine til å kunne hevde seg høyt på leaderboardet. Fredag ble oppskriften to birdies og 16 par, noe som løftet ham fem plasser opp leaderboardet til delt 51.-plass (-4).

Han var likevel langt fra fornøyd da dagen var omme:

– Det var ganske kjedelig. Jeg spilte ikke dårlig i dag, men jeg spilte ikke helt bra heller. Jeg hadde litt for lange birdieputter i hele dag, og klarte ikke å senke en eneste én, sa Hovland til Eurosport etter runden.

– Det er litt tøft å nullstille seg etter hvert hull og bare pøse på når man ser det scores så lavt, så får man ikke i noe. Da blir det litt frustrerende, konkluderer han.

 

Hovland klarte cuten med to slags margin og er dermed sikret nok en premiesjekk etter å ha spilt inn cirka 2,5 millioner kroner i sine tre første turneringer som proff

Det er imidlertid FedEx Cup-poeng som bestemmer hans muligheter for å få PGA Tour-kortet neste år, og 21-åringen trenger enten en andreplass eller to fjerdeplasser på sine to gjenværende turneringer for å kvalifisere seg direkte til PGA Tour i 2020 uten å måtte gå gjennom de tre sluttspillsturneringene i Korn Ferry Finals om en halvannen måned.

Ifølge PGA Tours «strokes gained»-statistikk fra John Deere Classic er det på greenene Viktor Hovland har mest å hente, slik det også har vært i hans foregående turneringer. Han er nok en gang blant de beste i feltet fra tee, spiller solid fra tee til green, men taper 0,855 slag til feltet per runde med putteren i hånda.

(Se Eurosports høydepunkter fra Hovlands runde her)

Den må varmes opp på lørdag når han skal forsøke å avansere oppover leaderboardet. Hovland har fire slag opp til topp-10 og ni slag opp til lederen Jhonnatan Vegas.

Nordmannen slår ut klokken 14.47 norsk tid lørdag i ball med den australske veteranen John Senden.

Leaderboard