Høsten 2014 kvalifiserte Tonje Daffinrud seg til Ladies European Tour i rekordfart. Som nybakt proff imponerte hun stort i sine første turneringer på LET Access Tour, og kort tid etter var europatour-kortet i lomma.

Tonje Daffinrud var godt fornøyd med uka som har vært. (Foto: Tonje Daffinrud/Facebook)

Denne uken hadde hun et gjensyn med sin tidligere tour. Ladies European Tour har et glissent turneringsprogram på våren, så Daffinrud tok turen til Sveits for å holde turneringsformen ved like i LET Access-turneringen ASGI Ladies Open. Det var ingen dum idé.

Med runder på 71, 69 og 69 slag endte hun syv under par. Det ga delt andreplass med østerrikeren Christine Wold, ett slag bak vinneren, Carolina G. Garcia fra Spania.

Dermed viste Daffinrud igjen at hun hører hjemme på et nivå høyere enn LET Access. På de ti LET Access-turneringene hun har spilt i karrieren, står hun med seks topp-5-plasseringer – inkludert to seiere.

Daffinrud, som startet lørdagen på 6. plass, fikk en tung start med dobbelbogey på hull 2. Hun slo imidlertid sterkt tilbake med å gå de neste 12 hullene på fem under par.  Hun gjorde en bogey på hull 17, men avsluttet turneringen med birdie for tredje dag på rad på hull 18.

– Spillet mitt var veldig solid denne uka (…) Jeg har hatt en veldig bra uke, og jeg har mye positivt å ta med meg videre. «Bring it on» Marokko!, skriver hun på sin Facebook-profil.

Rachel Raastad deltok også i Spania. Hun misset cuten med +10 etter to runder.

Neste turnering på LET Access Tour, Ribeira Sacra Patrimonio De La Humanidad International Open slår i gang i Spania 11. mai. For Daffinrud sin del blir neste turnering Lalla Meryem Cup i Marokko 5. mai. Her spiller også Caroline Martens og Marianne Skarpnord.

Resultater