Day fortsetter å dominere

Jason Day gikk helt til topps i The Barclays, og har vunnet tre av sine fire siste turneringer. Nå leder han også Fedex Cup sammenlagt.

Den unge australieren, som tok sin første major-seier i PGA Championship tidligere denne måneden, har hatt en helt fantastisk sesong. Med seieren i The Barclays har han vunnet fire turneringer på høyeste nivå i 2015, og passerte dermed Jordan Spieth i FedEx Cup-sammendraget.

Måten han vant på i New Jersey søndag var intet mindre enn imponerende. 27-åringen klinte til med 62 slag på finalerunden, og vant til slutt med en margin på hele seks slag.

Selv om det nå virkelig ser ut til å ha løsnet for Day, er han svært nøktern med tanke på fremtiden.

– Jeg kan ikke regne med at det vil være som dette hele tiden, for jeg vet at det er veldig tøft å vinne på dette nivået. Alt jeg kan gjøre er å fokusere på meg selv. Neste uke er Jordan Spieth og Rory Mcilroy med igjen, og jeg tar det som gitt at de vil spille bra, sa han.

Days vinnerscore i årets første Playoff-turnering var 19 under par, med nærmeste utfordrer seks slag bak. Der fant vi Henrik Stenson fra Sverige, som vant hele Fedex Cup sammenlagt så sent som i 2013.

I sluttspillet elimineres det nye spillere hver uke, og i ukens turnering på TPC Boston er startfeltet allerede begrenset til 100 spillere. Som de tre høyest rankede spillerne vil Day, Spieth og Bubba settes opp sammen de to første rundene.

Blant navnene som ikke får være med i Deutsche Bank Championship er Adam Scott, som er slått ut av årets Fedex Cup. Den australske toppspilleren har ikke hatt noen god sesong, og har slitt med å få resultater i et forsøk på å gå tilbake til en tradisjonell putter. Scott har brukt brystputter de siste sesongene, men fra og med årsskiftet må han bruke kort putter permanent grunnet en regelendring som trer i kraft i januar.