Regnet forårsaket forsinkelser på den andre runden av The Players Championship fredag, og runden måtte til slutt avbrytes på grunn av mørket mens det fortsatt var en del spillere igjen ute på banen. Da var lå Jason Day midt i fairway på det 15. hullet – og meget godt an ellers.

Etter 32 ferdigspilte hull står australieren med 14 birdier og 18 par, og leder med tre slag på Shane Lowry. Ytterligere ett slag bak ligger trioen Jonas Blixt, Alex Cejka og Cameron Tringale.

– Som en major

Til tross for nært feilfritt spill, vet Day at han ikke kan slappe av på en bane som Sawgrass.

– Jeg må fortsette å gi gass. Det øyeblikket jeg mister litt fokus og gjør noen mentale feil og tabber, da slipper jeg feltet tilbake i kampen. Det har jeg ikke råd til, sier Day.

– Jeg må forstå at dette er som en major, spesielt med hull 16., 17. og 18 der alt kan skje, sier han.

Rory med knallrunde

Rory McIlroy lå langt bak etter en førsterunde på par, men slo tilbake fredag. Med en 64-runde, 8 under par, klatret han til en delt 12. plass .

Jordan Spieth spiller sammen med Day, men har ikke fått det til å stemme så langt denne uken, og ligger nede på en 75. plass på -1.

Se leaderboardet her. 

Se høydepunkter fra runden her:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Historisk på 17.

Will Wilcox drar vanligvis ikke de største overskriftene, men det var likevel han som var dagens mann på Sawgrass ved siden av Day. Han gjorde nemlig hole in one på det berømte, beryktede og unike 17. hullet.

Det er det første esset på det 17. hullet under Players siden Miguel Angel Jimenez gjorde samme bragd på førsterunden i 2002. Siden da er det slått 6300 utslag på hullet. 

Se det magiske slaget her: