Jason Day har nok en gang satt seg i posisjon til å vinne en majorturnering. Den australske verdensstjernen har vært nærme mange ganger, men har foreløpig ikke maktet å gå hele veien i de aller største turneringene.

I årets PGA Championship har han skaffet seg det perfekte utgangspunkt med en ledelse på to slag før finalerunden.

Etter tre runder er Day 15 under par på Whistling Straits, men hakk i hæl følger ingen ringere enn Jordan Spieth.

Det unge fenomenet fra Texas har allerede vunnet to majors i år, og kan nok en gang gå inn i historiebøkene med seier denne uken. Foreløpig er det bare Ben Hogan (1953) og Tiger Woods (2000) som har vunnet tre majors i samme sesong, og om Spieth skulle klare dette i en alder av 21 år ville det vært en bragd av de sjeldne.

På toppen av sine to seire i US Open og The Masters var Spieth i tillegg kun ett slag fra omspill i The Open, så Day må fortsette å levere golf fra øverste hylle for å sikre sin første majortittel.

Spieth er to slag bak Day på -13, etterfulgt av av Branden Grace og Justin Rose på 12 under. Martin Kaymer, som vant på denne banen i 2010, ligger alene på femteplass med -11 og er på ingen måte ute av seierskampen.

Phil Mickelson er et stykke unna teten, men viste glimt av gammel storhet med 66 slag lørdag. Tredjerunden inneholdt hele ni birdies, og var et tydelig signal på at den meritterte venstrespilleren fremdeles har mye å gi.

Tiger Woods var det imidlertid verre med. Den tidligere verdenseneren endte +4 totalt og misset cutten med to slag.

Med et svært jevnt og stjernespekket leaderboard har vi en thrilleravslutning i vente i årets siste major.

RESULTATER