77 hull var ikke nok til å skille Alexander Norén og Jason Day i Farmers Insurance Open. Da mørket seg innover Torrey Pines Golf Club hadde duellantene fullført 23 hull, og spilt i nesten åtte timer.

Mandag ble den utrolige duellen avsluttet, og ettersom arrangøren ikke rakk å få på plass den tilstrekkelige politisikkerheten som er påkrevd til et så stort arrangement, ble omspillet fullført uten publikummere på tribunen.

Etter å ha delt de fem første hullene i omspill søndag, trakk Day endelig det lengste strået i løpet av 13 minutters spill mandag morgen. Det skjedde etter at han fulgte opp Noréns andreslag i vannet med å lime sitt tredjeslag helt inntil pinnen for en lett birdie.

Dermed kunne han juble for en etterlengtet seier: Det var hans første siden triumfen i The Players Championship for snart to år siden, og hans 11. PGA Tour-seier i karrieren.

– Dette var på høy tid. Fjoråret var ikke en enkel sesong for meg, blant annet på grunn av moren min som fikk kreft. Dette er en spesiell seier, for jeg har jobbet veldig hardt i vinter for å komme tilbake i vinnerposisjon, smilte Day etter runden.

Day trakk seg fra onsdagens pro-am før turneringen slo i gang på grunn av smerter i ryggen, og australieren medgir at han måtte spille gjennom smerter.

– Det er bare noe jeg har innsett at jeg må lære meg å leve med. Det viktigste er at jeg holder kroppen sunn og opprettholder en sterk kjernemuskulator. De største problemene sitter i korsryggen, og jeg jobber med noen tekniske justeringer i svingen for å minske belastningen på ryggen, forklarer Day.

Den tidligere verdenseneren lå tre slag bak Norén før den søndagens avslutningsrunde. Svenske Norén var flere ganger i trøbbel på de siste ni hullene, men reddet seg inn med strålende putting.

Skjebnesvanger venting

På det siste hullet kunne svensken avgjort. Utslaget lå – som vanlig – midt i fairway, men spillepartner J. B. Holmes’ voldsomme somling, gjorde at Norén endte opp med å bytte kølle.

Svensken slo klar med en hybridkølle for å nå greenen på par 5-hullet på to slag, men etter at Holmes hadde brukt nesten fire minutter på å bestemme seg for hvilken kølle han skulle bruke, byttet Norén til en 3 wood.

Det ble skjebnesvangert.

Norén slo altfor langt. Ballen rullet inn under tv-tårnet, og svensken måtte droppe bak en av bunkerne på hullet. Innspillet var utfordrende, med både bunker og vann i bakkant, men Norén ga seg selv en mulighet til å avgjøre fra tre meter.

Han misset. Det gjorde derimot ikke Ryan Palmer, som med et fantastisk innspill på siste hull, tapet inn for birdie, og ble med det tredjemann i omspillet.

Tre manns omspill

Den deltagelsen ble dog kortvarig, for Palmer ble eliminert allerede på det første omspillshullet søndag kveld.

Alexander Norén hadde muligheten til å avgjøre på siste hull, men misset birdieputten. (Foto: Getty Images)

For Day og Norén hadde spart det beste til slutt. Det ble til sammen fem omspillshull, og duoen gjorde birdie på tre av dem.

– Jeg kunne nesten ikke se den siste putten, men det er veldig gøy. Dette er grunnen til at jeg spiller golf, sa Norén til pgatour.com.

– Min beste runde

Mens Day og Norén var de eneste på spillerne på banen mandag, var de fleste øyne rettet mot Tiger Woods på søndag. Ikledd sin karakteristiske røde skjorte leverte Woods, ifølge seg selv, sin beste runde i turneringen. 72-runden gjorde at 42-åringen klatret nye 16 plasser på resultatlista. Med det endte han til slutt på 23. plass i comebacket.

Bare elleve spillere spilte bedre på den vindfulle avslutningsdagen.

– Det var ukas vanskeligste spilledag, så jeg er fornøyd. Det var tøffe forhold. På forhånd hadde jeg et mål om å gå 65, jeg så for meg at det kanskje det kunne være en plass i playoff. Men jeg tar 72, sa han til CBS etter runden.

17 fairwaytreff av 56 mulige var Woods’ dårligste drive-statistikk siden 2005, men følsomt nærspill reddet ham gang på gang.

– Jeg er veldig fornøyd med uka. Jeg kjempet hardt for disse scorene. Jeg kjempet for hver score og hvert hull. Jeg viste hjerte, og kjempet hele veien.

Tiger Woods spilte, ifølge seg selv, sin beste runde på søndag. (Foto. Getty Images)

Det var ikke bare Norén som fikk testet tålmodigheten. På par 3-hullet (Woods’ tolvte hull for dagen – han startet på backtee) måtte han vente nesten 25 minutter på å slå.

På det femte hullet var det en publikummer som brølte da Woods puttet for birdie. Putten gikk håpløst forbi koppen, mens Woods veivet oppgitt med armen.

Han slo umiddelbart tilbake med dagens beste drive. Fra midt i fairway, slo han innspillet på kaka, og satte dagens første birdie.

Varsko

Woods drivet over tre hundre yards i snitt hele uka, men traff bare 17 av 56 fairwayer, og kun 42 av 72 greener.

– Jeg har lært at jeg kan slå slag jeg ikke kunne slå i Bahamas, for der var det ikke rough. Jeg shapa slagene begge veier. Det visste jeg ikke hundre prosent at jeg kunne. Det var fint å komme hit og gjøre det i en turnering.

Tiger er kanskje ikke helt tilbake til sitt aller beste, men han viser i perioder at han er på god vei.

Motspillere – og tilskuere – er herved advart.

Resultater