Selv om årets majorturneringer er historie, har vi fremdeles mye PGA Tour-spenning å se frem til. Nå er nemlig FedEx Cup Playoffs i gang, hvor et bestemt antall spillere vil elimineres hver uke.

I ukens startfelt i New Jersey har 120 spillere fått plass, men når turneringen avgjøres søndag vil 20 av disse ryke ut. Det er nemlig bare de 100 beste på FedEx-rankingen får være med i Deutsche Bank Championship neste uke, så her er det enkelte som snart må belage seg på en ufrivillig turneringspause.

Når én runde gjenstår av har Jason Day gått opp i teten. På tross av flere medisinske utfordringer gikk Day til topps i PGA Championship, og nå har australieren befestet sin posisjon som en av verdens aller beste golfspillere. Nå deler han ledelsen med Sangmoon Bae, og er en av de største favorittene til å stikke av med sammenlagtseieren i FedEx Cup.

Jordan Spieth, som har hatt en av de beste sesongene i moderne golfhistorie, har nå bevist at også han er menneskelig. Med en totalscore på +7 misset han cutten med god margin, og må dermed si fra seg førsteplassen på verdensrankingen etter kun to uker på topp.

Den offisielle verdensrankingen er svært kompleks, og denne gangen vil altså Rory ta tilbake førsteplassen selv om han ikke stilte til start. Denne rankingen har for øvrig vært et hett diskusjonstema i en årrekke, ettersom mange mener den ikke alltid gir et reellt bilde av hvem som faktisk er best.

På tross av ukens skuffelse er Spieth fremdeles godt med i kampen om den gjeve FedEx Cup-tittelen. Takket være sitt fremragende spill gjennom hele sesongen vil han fremdeles kjempe i teten, men som nevnt vil altså Bubba posisjonere seg godt med en eventuell seier i New Jersey.

Sammenlagtvinneren i FedEx Cup stikker av med en seiersbonus på hele 10 millioner dollar.

Fullstendig resultatliste fra New Jersey finner du her.