Day hadde marginene på sin side på siste hull i ordinært spill. Da han ble overivrig på en chip med vannhinderet i bakgrunnen, så det ut til at han skulle sende ballen sin på svømmetur og dermed gi fra seg vinnersjansene.

På mirakuløst vis stoppet imidlertid ballen noen centimeter fra vannet, og Day slapp unna med par.

Sammen med J.B. Holmes, Scott Stallings og Harris English, endte Jason Day på toppen av ledertavla med -9 etter 72 spilte hull. Dermed bar det ut i omspill på det dramatiske 18. hullet på Torrey Pines.

Jeg visualiserte meg selv med trofeet, akkurat som gjorde da jeg vant World Match Play

Jason Day

Mens Day og Holmes gjorde enkle birdies på par 5-hullet, måtte English og Stallings nøye seg med par. Dermed ble omspillet raskt redusert til to spillere, som satt kursen mot hull 16 for å gjøre opp.

Med Holmes litt ute av kurs på det vanskelige par 3-hullet, holdt det med par for Day, som var tydelig lettet etter en lang og krevende dag på golfbanen.

– Dette føles fantastisk, jeg har jobbet så hardt for dette. Jeg visualiserte meg selv med trofeet, akkurat som gjorde da jeg vant World Match Play. Jeg er veldig stolt av at jeg holdt meg selv inne i turneringen og klarte å ta dette hjem, sa han etter seieren var i boks.

Lederen av Fedex Cup, Jimmy Walker, var forventet å blande seg inn helt i toppen søndag. Med en over par på sisterunden havnet han imidlertid på en delt syvende plass, to slag bak vinnerne. Denne plasseringen delte han med blant andre Shane Lowry og Martin Laird, som ble best av europeerne denne uken.